Mamma spør syvåringen hvordan det er å leve med Downs, og svaret hun får er helt perfekt!

Den 7-årige Sofia Sanchez har Downs syndrom. Hun ble forlatt ved fødselen og vokste opp på et barnehjem i en liten by i Ukraina det første året i livet sitt. Livet hennes endret seg da hun ble adoptert av Jennifer og Hector Sanchez i 2010, og nå bor hun i USA sammen med dem og sin nye bror, som også har Downs syndrom.

Sophias store drøm er å bli modell, så hun er ikke redd for å stå foran kamera, så da moren filmet henne og spurte henne noen spørsmål om Downs syndrom, var hun mer enn villig til å svare. Jennifer sier at hun ikke hadde noen anelse om at datteren hennes ville komme opp med disse perfekte svarene.

Her er den korte videoen hvor Jennifer spør datteren hennes noen spørsmål om hvordan det er å ha Downs syndrom, og Sofias fantastiske svar:

Gjestene nekter å sitte ved siden av gutten med Downs. Da gjør servitøren det eneste rette.

Det er få ting som kan gjøre meg så forbanna  som alle fordommene som stadig dukker opp i samfunnet, spesielt når det gjelder personer med spesielle behov. mest hjerteskjærende er det når det er barn som blir utsatt for sånne ting.

Derfor er det viktig at historier som dette blir kjent, som viser at det fins folk som faktisk tør å stå opp når de ser et medmenneske som blir urettferdig behandlet.
Historien handler om en fem år gammel gutt med Downs som heter gutt Milo , som sammen med sin familie besøkte en restaurant i Houston, Texas.

De hadde nettopp satt ned for å spise på sin favoritt restaurant. Familien spiste der ofte, men denne gangen skulle det bli en lite hyggelig middag for familien.

På restauranten satt det familie satt ved nabobordet som ropte på servitør, Michael Garcia og klaget på at Milo laget støy. Servitøren tilbød den andre familien et annet bord og regnet saken som løst.

Men familien fortsatte å klage. og faren sa høyt at barn med spesielle behov burte vært et annet sted, mens hans egne barn hørte på.

Dette fant ikke servitør tok Michael Garcia seg i, selv om han risikerer å miste jobben sin, bestemte han seg for å kaste ut familien fra restauranten. Han nektet å servere dem.

«Hurra for folk som Michael, som ikke bare elsker Milo som han er, en gutt med Downs syndrom, men også står opp for ham ,» sier Milos mor Kim.

Her ser en video om denne saken:

Jenta med Downs stjeler oppmerksomheten fra TV-reporteren på direktesendingen, men se hva han gjør da!

Jenta med Downs Syndrom dukker opp i bakgrunnen i en live nyhetssending i Australia. Mens kameraet går begynner hun å smile, fikse brynene og vinke til kamera. Hun er overlykkelig over å få komme på TV.

Da TV reporteren legger merke til henne lar han henne få låne mikrofonen og snakke på TV. Hun benytter sjansen til å hilse hjem til mamma og pappa.

Vi får håpe foreldrene hennes så den koselige hilsenen fra henne på TV!  🙂

Se den koselige og artige filmen her:

To-åringene har begge Downs, når de er sammen er det bare smil og latter!

Både Clara og Cutler har Downs syndrom. De to skjønne barna tilbringer minst to dager i uka sammen. De har vært uatskillelige siden deres mødre introduserte dem for hverandre da de bare var noen måneder gamle.

Nå 2 år senere gjør disse smårollene alt sammen! Det var en felles venn av foreldrene som fortalte Clars mamma at Cutlers mor Amy også hadde et barn med Downs syndrom.

 

 

Mødrene sier at Cutler er en tilbakeholden gutt, men når han er sammen med Clara er det smil og latter.

Se klippet under – det er lett å se at de to trives i hverandres selskap:

Legene sa at jenta med Downs aldri ville klare å synge, men når hun griper mikrofonen imponerer hun alle.

Vi er alle født med forskjellige forutsetninger. Det kan dreie seg om hvor i verden vi er født, eller vi kan bli født med en slags sykdom. Men det er viktig å aldri gi opp sine drømmer.

Madison Tevlin var 12 år gammel i denne videoen og hun ble født med Downs syndrom. Nå ønsker hun å inspirere andre mennesker.

Hun elsker nemlig å synge, men det er noe som ikke er så lett for henne. På grunn av at hun har Downs syndrom må hun bruke dobbelt så mye energi for å uttale ord. Derfor blir det enda vanskeligere å synge. Her synger hun «All of me» av John Legend.

Det er vanskelig å huske så mye tekst, spesielt for en som har Downs Syndrom, i denne sangen er det 348 ord, og Maison husket alle sammen.

Madison er en fighter og en inspirasjon for oss alle! 🙂

Hør hvor flink hun er i klippet under her:

Tre gutter oppdaget at jenta med Downs ble mobbet, og det de gjorde for jenta er fantastisk!

Desiree Andrews er en blid og god jente, men det har ikke alltid vært sånn fordi hun ble mobbet av de andre elevene på skolen Lincoln Middle School.

Da tre gutter la merke til dette under en basketballkamp hvor hun var med i cheerleader-laget og ble plaget av de andre jentene, avbrøt de kampen og gikk av banen for å forsvare henne.

Da Desiree som har Downs syndrom kom sammen med tre store gutter når hun skulle inn til klassen sin, ble det slutt på mobbingen, og hun kunne begynne å smile igjen og gjøre det hun elsket mest,  synge og danse!

Hun sier at hun vil bli berømt, og det har hun blitt etter at denne videoen ble lagt ut på Youtube og har blitt sett av millioner av mennesker! 🙂

Se den rørende filmen her:

Det er bryllup og alle hjerter smelter når gutten med Downs kommer opp kirkegulvet.

Brad Mayer ble født med Downs syndrom. Men hans foreldre har latt ham få tro at det gjør livet hans begrenset. Med litt viljestyrke og mot, er alt mulig i dette liv, uansett hvem du er.

Hans mor Jenny har alltid sett det som en selvfølge at hennes sønn skal respekteres av menneskene rundt ham, og at de har en ubetinget kjærlighet til ham. Dette klippet hvor Brad går oppover kirkegulvet har smeltet tusenvis av hjerter over hele verden.

Se den stolte og nydelige gutten i klippet under her:

https://www.youtube.com/watch?v=3UHnCBXsyro

Ingen bakerier ville ansette jenta med Downs, da tok hun saken i egne hender – og startet sitt eget!

26-åringen Collette DeVitto fra Boston har alltid elsket å være på kjøkkenet. Hennes største lidenskap har alltid vært matlaging og baking.

Hun har Down syndrom, og da søkte på jobber, ble alle jobbsøknadene hennes avvist . Hun var klar til å jobbe hardt for å oppnå sin drøm om å bli en baker eller konditor, og bestemte seg for å ta saken i egne hender. Hun åpnet Coletty’s Cookies.

I begynnelsen solgte hun ca 100 kaker om dagen. Hun hadde bare en butikk som kunde.
TV-stasjonen CBS hørte om henne og ville lage en reportasje om henne, noe som skulle forandre livet hennes.

 

 

Når denne reportasjen ble laget hadde hun over 4000 bestillinger om dagen, over 50.000 kaker, med kunder fra hele verden.

Hun ønsker nå å være et forbilde for andre med funksjonshemninger, for hun mener at hennes diagnose ikke stoppe henne fra noe.

Hun sier med et smil at oppskriftene er hemmelige men den viktigste ingrediensen er kjærlighet!

Vi ønsker Collette lykke til videre! 🙂

Her ser vi  et klipp med den blide og flinke jenta:

Gutten med Down som øver på alfabetet har smeltet hjerter over hele verden!

John David Marin fra Alabama i USA, ble født med Downs syndrom. Mamma Hannah lærer sin sønn alfabetet, og han blir så entusiastisk og glad fordi han mestrer hele alfabetet, men når han kom til bokstaven «w» så har han glemt hvordan den uttales, men klapper i hendene av glede når han får det til.

Johns herlige lesning av alfabetet er så søt, og heldigvis filmet mor alt.

Se den søte videoen her:

 

Gutten med Downs møter lillebror før første gang, reaksjonen hans er helt herlig!

Kent er en herlig og glad liten gutt på fem år som er høyt elsket av familien sin, og nå har familien fått et nytt familiemedlem, og Kent er så glad.

Kent er født med Down syndrom og gleder seg til å få møte sin nyfødte lillebror for første gang, og øyeblikket er helt fantastisk!

Å få søsken er både følelsesladet og spennende, livet blir forandret etter at det kommer et nytt barn i familien.

 

 

Familien visste at deres første møte ville bli et spesielt øyeblikk, og filmet det hele.

Dette skrev Kents bestemor Cindy Merryman på sine sosiale medier, i følge NTDnews Inspired:

«Mitt barnebarn Kent er den herligste gutten i verden, han er fem år gammel denne sommeren. Kent har også Downs Syndrom.»

«Vi ble velsignet med Little Noah også. Kent reaksjon da han så lillebroren sin for første gang, er noe av vakreste jeg har sett på lenge. Det var ekte kjærlighet!»

Dette møtet er virkelig noe utenom det vanlige. Vi ser hvordan Kent springer gjennom sykehuskorridorene, lykkelig og stolt fordi han skal  få møte sin nye lillebror. I hånden holder han en liten bamse som den nyfødte gutten Noah skal få.

Se det søte øyeblikket under her: