Hunden er alene med den store elefanten, men se hva som skjer. Det er helt fantastisk!

Elefanten Bubbles hadde en tøff start i livet. I 1981 ble nesten hele familien hennes drept av krypskyttere som var ute etter elfenben og Bubbles var en av de få som overlevde massakren.
Heldigvis ble hun tatt vare på av Myrtle Beach Safari i South Carolina, som er hjem for over 100 eksotiske dyr, The Institute of Greatly Endangered and Rare Species – forkortet til T.I.G.E.R.S.

Det er et dyrereservat der nesten alle dyrene er blitt reddet fra dårlige levekår eller fordi de var foreldreløse som barn, og ikke ville ha overlevd ellers. På reservatet bor tigre, løver, zebraer og sjimpanser, og selvfølgelig elefanten Bubbles som har bodd der i over 30 år. Eieren Doc Antle, datteren hans, og andre ansatte er tilstede 24 timer i døgnet hele året  for å ta vare på dyrene.

Denne søte elefanten har også utviklet en lidenskap for vann og svømming. Slik møtte hun labradoren Bella som ble forlatt av eieren sin.

Bella og Bubbles ble fort gode venner fordi begge elsket å svømme. Elefanten lar hunden klatre opp på ryggen sin så hun kan hoppe fra den og ut i vannet. De to vennene kan leke i timevis.

Her får vi se et klipp av deres fantastiske vennskap:

Elefanten jager en syklist, så ser hun ut til å ville angripe bilene – men det hun egentlig vil er fascinerende!

Først ser vi at elefanten jager en syklist så ser det ut som om den vil å angripe en rekke med biler på veien. Og jeg kan forstå at hun er skeptisk, fordi elefanten har nesten ingen naturlige fiender bortsett fra mennesker.

Elefanter er fascinerende dyr, på mange måter, vi sett mange ganger at de er kloke dyr som virkelig bryr seg. Det viser seg tydelig i denne filmen, da en elefantmor gjør alt som hun kan for å beskytte ungen sin.

Men så ser vi hva som skjer, Hun vil bare at familien hennes skal krysse veien trygt. Godt jobbet, elefantmamma!

Se videoen her:

Elefantungen var syk, deprimert og utstøtt av flokken, men se hvem som dukker opp og gjør livet hans verdt å leve!

Dette er historien om elefantungen Ellie, som var syk og ikke hadde noen interesse av å leve livet etter å ha blitt forlatt av flokken sin. Ellie ble reddet av Karen Trendler og de ansatte på Thula Thula Thula Rhino Orphanage i Sør-Afrika, elefanten var kritisk syk og trengte legehjelp. Elefantungen hadde en stor byll på navlestrengen og blodforgiftning.

Når arbeiderne skjønte at den var intolerant mot melk visste at de ville bli vanskelig å holde denne elefanten i live. Etter hvert begynte Ellie å føle seg bedre, men han manglet en venn og arbeiderne visste at for å få Ellie tilbake på bena trengte han en venn som kunne muntre ham opp. Dette er nå hunden Duma kommer til unnsetning! 🙂

 

 

Det var på grunn av Duma at Ellie begynte å leve igjen. 🙂

En venn i nøden er en ekte venn! Ikke sant?

Se den rørende filmen her:

Hun vifter fluene bort fra elefanten, men se hva som skjer etterpå – det er så vakkert!

Elefanter er noen flotte dyr, og de er er kloke også.  Noen elefanter blir dessverre misbrukt og jaktet på, men i Elephant Nature Park i Chiang Mai, Thailand, kan disse majestetiske dyrene søke trøst og komfort blant vokterne der. Lek Chailert, grunnleggeren av Save Elephant Foundation i Thailand, har et spesielt forhold til en elefant på Elephant Nature Park kalt Faamai.

De har et overraskende nært forhold til å være et menneske og en elefant. Lek vifter bort fluer fra Faamai, og begynner å synge for elefanten. Men det er ikke hvilken som helst sang. Det er en vuggesang.
Elefanten Faamai elsker oppmerksomheten Lek gir henne, og snart begynner Faamai å bli søvnig, og begynner forsiktig å legge seg ned på bakken. Hun klarer ikke stå oppreist lenger når hun hører Leks kjærlige stemme som synger for henne.

Se det nydelige klippet under, og hva som skjer når elefanten hører Leks vuggesang:

Elefanten begynner å føde midt i safarien, men se hva resten av flokken gjør da!

Å føde er en av de mest fantastiske øyeblikkene en mor kan oppleve, men også for resten av familien og venner som gjerne kommer for å se på den nyfødte.

For elefanter er det også sånn, når denne elefantmoren føder, er hele flokken der for å hilse på det nyeste lille tilskuddet til flokken!

En gruppe safari-turister fikk gleden av å bli vitne til denne fødselen – og reaksjonen fra resten av flokken.

Folk drar på safari får å få oppleve naturen på nært hold, så det var selvfølgelig mye spenning i luften da gruppen skjønte hva som foregikk.

Elefanten som var klar for å føde sto litt utenfor flokken i regnværet. Resten av elefantene holdt seg litt på avstand, for selv elefantmødre trenger litt fred og å være litt for seg selv når hun skal føde.

Men etterpå hun vil stolt vise frem ungen sin til de andre.
I dette tilfellet måtte ikke den lykkelige moren vente lenge, for alle ville være med å feire den lille ungen!

 

 

Elefantflokken omringet både mor og elefantungen nesten umiddelbart, for å gratulere mor med en god jobb.

Det er også mulig at elefantene merket at det var tilskuere, og ville beskytte ungen mot menneskene:

Elefantungen ser en geit for første gang, og reaksjonen er overveldende!

Elefantungen er på vei til mamma, men får øye på en geit før den når fram. En lite elefant kan jo ikke vite at geiter er ganske snille og hyggelige dyr, så her er det best å løpe for livet.

Det er enda godt at mamma er like i nærheten, så dette gikk nok veldig bra -selv om det ble litt dramatikk i parken.

Se den søte elefanten, som syns en geit er veldig skumle dyr i klippet under her:

https://www.youtube.com/watch?v=dQ24uFl8HpA

Det ser ut som elefantungen skal bite fjeset av mannen, men se hva som egentlig skjer!

Elefanter er kjent for å være følelsesmessig intelligente og føler kjærlighet og sorg samme som oss mennesker. Så det er ingen overraskelse at denne elefantungen ønsker å leke og kose, akkurat  som menneskebarn gjør.

 

Tilsynelatende har ikke elefanter det beste synet, så de bruker sansene for lukt og berøring for å kommunisere. Når elefanter ønsker å vise kjærlighet, slår de på hverandre  med snablene sine.

 

 

Så det er ingen overraskelse at denne elefanten viste sin kjærlighet på denne måten. Ungen klatrer lekent på den heldige mannen og kysser ansiktet hans før han ruller rundt og koser med ham. Hun ønsker åpenbart å vise sin nye venn hvor fornøyd hun er for å møte ham.

Se det herlige øyeblikket under her:

https://www.youtube.com/watch?v=D6SJ1ZNacDw

Elefantungen var nær ved å drukne og livredd for vann – med hjelp av hunden og dyrepasseren tør den endelig å legge på svøm!

I dette hjertevarmende klippet fra BBC-dokumentar-naturserien Nature’s Miracle Orphans, får den reddede elefantungen Moyo hjelp til å overvinne sin frykt for å svømme med hjelp av Roxy Danckwerts –  grunnleggeren av Wild Wildlife Wildlife Sanctuary i Zimbabwe.

Da elefantungen Mayo bare  var noen dager gammel, druknet han nesten og det gjorde at han fikk trumer for vann. Men som du vil se i dette hjertevarmende klippet fra BBCs dokumentar naturserie, overvinner den redde elefantungen frykten sin for å svømme med hjelp fra sin hundevenninne  Josephine og Roxy.

Etter 14 måneder med trening og terapi er Mayo klar til å legge frykten bak seg!

Se dette søte øyeblikket i videoen under her:

Elefanten er lei av å bli dyttet ned fra sandhaugen – se hennes «grusomme» hevn!

Elefanter elsker å leke sammen, men de kan også krangle litt, akkurat som mennesker gjør. Elefanten Faa Mai elsker å leke i vennen Kabu sin sandhaug, men det bestemmer Kabu seg for å sette en stopper for.

Faa Mai elsker å klatre på Kabus haug, og hun gjør det om og om igjen. Men hver gang når hun når toppen, dytter Kabu henne ned igjen, det er tross alt hans sandhaug!

Faa Mai blir frustrert over dette, og bestemmer seg for å hevne seg på Kabu.

Hvis han ikke forstår hennes frustrasjon etter denne prompen, så skjønner han det aldri! 😉

Se de morsomme elefantene i klippet under, og husk å ha på lyden:

 

Elefantungen oppdager en flokk med svaler, og reaksjonen kunne ikke vært søtere!

Denne elefantungen er som alle andre barn, de er nysgjerrige når de ser nye og spennende ting, og fugler er spennende for en liten krabat.

En besøkende i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika, oppdaget denne søte elefantungen som jakter på svalene som flyr rundt seg. Elefanten ser ut som han har det veldig morsomt!

Se det søte klippet under her: