Han mater fuglene hver dag klokka åtte, men se hva som skjer en dag han er litt sent ute!

Jitesh Parmar, også kjent som «Mannen som snakker med fugler», mater daglig et femtitalls fugler i Roath Park Lake i Wales i vintermånedene. Det innebærer alt fra ender, gjess, svaner og til og med måker. Hver morgen, rundt klokken åtte kommer han dit og mater dem i de kaldeste månedene.

Han la merke til at fuglene fikk mindre mat om vinteren, fordi det ikke er så mange mennesker der da, og bestemte seg for å ta saken i egne hender.

Akkurat dette klippet ble filmet en morgen da han skulle vise sine døtre at fuglene faktisk venter på ham, men han kom litt senere enn vanlig. Det var omtrent 08:15, og fuglene begynte å bli utålmodig. De bestemte seg da for å gå litt opp i gaten, mot samme retning som Jitesh vanligvis kommer gående hver morgen.

Vi er så glad for at sjåføren filmet dette, mens han ventet tålmodig på at flokken skulle passere. 🙂

Så koselig! Se klippet under og del gjerne hvis du likte dette:

Andeflokken har aldri sett vann før og løper vekk fra dammen, med se hva de gjør når de innser hvor fint vannet er.

Dyrereservatet Woodstock Farm Animal Sanctuary, reddet en flokk med ender, men endene hadde aldri hadde vært i vannet før. I mange år hadde de bodd et sted uten tilstrekkelig tilgang til mat eller vann. Etter at endene har blitt rehabilitert, skal de få hoppe ut i vannet for første gang, men det viser seg å være litt vanskeligere enn de ansatte først trodde.

Fordi endene aldri fått til å være i vannet før de var redde og visste hvordan de skulle oppføre seg og løp faktisk vekk fra vannet. Til slutt lykkes de ansatte å få dem ut i dammen, og det er herlig å se reaksjonene deres når de innser hvor flott vannet faktisk er for dem! 🙂

Se den herlige filmen her:

Andungen falt ned i flodhestdammen, men se det rørende som skjer etterpå.

Den lille andungen falt ned i dammen til flodhestene i Blijdorp Zoo i Nederland, men da alle trodde at det var over og ut for den lille krabaten, kom to vennlige flodhester og hjalp den opp igjen, og den kunne løpe til bake til mamma. 🙂

Dyr er fantastiske, se det søte klippet her:

Amatørfotografen oppdager at andemor har mange unger på slep, og teller hele 76 stykker!

En and i Minnesota har gått viral etter at hun ble sett svømmende med utrolige 76 andunger på slep.


Bildekilde: Brent Cizek/Twitter

Anden med de mange ungene ble oppdaget av amatør dyrelivsfotograf Brent Cizek på Lake Bemidji i Minnesota. «Jeg så et par andre ender som hvilte på stranden, mens en andemor som hadde hendene fulle med en gjeng unger på 50 +,» skrev han på Twitter.

Da han kom tilbake til sjøen for å sjekke anden, som han kalte «Mama Merganser», la han merke til at hun hadde enda flere andunger.

«MAMA MERGANSER! Jeg fant igjen den nå berømte andemoren som har adoptert av over 76 babyer! » forteller han.

National Audubon Society, en ideell miljøorganisasjon, forklarer at denne typen ender vanligvis legger 8 til 13 egg om gangen, og de vil ofte legge eggene sine i andre hunnfuglers reir. De gjør dette for å øke sitt avkoms sjanse for overlevelse.

De sa at det som er har skjedd er at hun har adoptert andunger fra uerfarne unge mødre eller plukket opp fortapte andunger underveis fordi voksne ender ikke vet hvilke unger som er deres egne. Ungene er heller ikke i stand til å skille mellom de voksne fuglene.

Fotografen har returnert flere ganger til sjøen og bemerket at ungene vokser raskt opp.

«Tilbrakte en annen morgen med endene. De vokser så fort. De tør å begi seg lenger og lenger ut på egenhånd, men så snart «Mama Merganser» er på vei et sted, følger de alle sammen raskt etter.» forteller han.

Han regner med at andemoren vil ta seg av ungene et par uker til, før de greier seg på egenhånd.

Del gjerne denne historien om den fantastiske andemoren vennene dine.

Mamma klarte ikke å redde andungene, men det seks år gamle Mia kunne!

Seks år gammel Mia og hennes mor Skye Rabii var i Laguna Hills i California da de så en andefamilie i nød.

De skjønte at noe var galt da de la merke til en andemor som sto der med bare en andunge.

Ender har ofte mer enn ett avkom, og de skjønte at resten av andungene måtte ha falt ned i dreneringsrøret. De kunne trekke en andunge ut, men kunne ikke nå langt nok ned i røret for å få tak i resten.

De var da seksåringen Mia reagerte: «Jeg kan gjøre det!», for hun hadde tynne nok armer til å redde andungene. En etter en dro hun dem ut av røret.

 

 

Hun er lykkelig over å kunne hjelpe andefamilien, som rusler lykkelig av gårde etter hennes innsats . Hun hadde egentlig tenkt å bli rockestjerne, men nå har hun ombestemt seg. Hun vil bli veterinær i stedet. 🙂

 

 

Se klippet under hvor en andemor endelig kan rusle lykkelig videre med sine åtte andunger – takket være 6 år gamle Mia: