Han gir fingeren til apen, og får seg en lærepenge han forhåpentligvis aldri vil glemme!

En skal aldri provosere et dyr, og det fikk mannen i denne videoen lære seg på den harde måten.

Videoen ble filmet av et overvåknningskamera i India, hvor vi ser to menn som går forbi en ape.  Apekatten føler seg truet og viser tenner for å holde mannen unna, og mannen svarer med å gi ham fingeren.

Det skulle han ikke ha gjort!

Apekatten vet  ikke hva det betyr å «gi fingeren», men den oppfatter at mannen som truende og svarer med å gi mannen et spark rett i ansiktet, såpass hardt at mannen falt bakover.  Han er tydelig flau over å ha blitt nedsparket av en ape.

Vi håper han har lært – og ikke provoserer noen dyr i fremtiden! 😡

Se hva som skjedde i klippet under her:

Sjimpansen ser igjen sine nære venner, og reaksjonen er helt vidunderlig!

Limbani er en sjimpanse som ble reddet fordi han hadde lungebetennelse da han ble født og ble avvist av sin mor. Han ble tatt vare på av et par sammen med Zoological Wildlife Foundation.

«Det er ekte glede når Limbani ser sine nære venner, og det kan kan beskrives med ord,» skriver Zoological Wildlife Foundation.

 

 

«Tania og hennes ektemann, Jorge, som hjalp oss med å fostre han opp brukte hele døgnetpå å ta vare på Limbandi de første månedene i hans liv.

 

 

Uten omsorg fra menneser og moderne medisin ville han ikke vært her i dag. Når Tania og Jorge kommer og besøker ham er reaksjonen hans er alltid den samme.

Gorillaen fødte en sønn, se det rørende øyeblikket når hun tar ham i armene sine!

Å bli en mor er noe helt spesielt og vakkert, og her får vi følge den 15 år gamle gorillaen Calaya når hun føder sin lille sønn Moke i Smithsonian’s National Zoo i USA.

Faktum er at denne arten har blitt truet de siste årene på grunn av skytingen, og det er første gang på 9 år at det blir født en unge i denne dyreparken.

Det anslås at noen bare det er noen få tusen igjen som lever ute i den frie naturen, og forhåpentligvis vil ikke bli denne arten dø ut. Heldigvis gjør institusjoner som Smithsonian Conservation Biology Institute sitt beste for å bevare alle disse truede artene.

 

 

Sommeren 2017 var ble 15 år gamle Calaya gravid med en 26 år gammel gorilla som heter Baraka. Sønnen deres ble ble født 15. April 2018, og han ble kalt Moke, uttalt Mo-Key. Dette betyr «junior» i Lingala. Lingala er et språket i Den demokratiske republikken Kongo, det området hvor lavlandsgorillaen bor naturlig.

Dette vakre øyeblikket vil vi følge, og vi får se hvordan gorilla føder, rengjør og koser med sin nyfødte sønn.

Den spesielle fødselen ble filmet, og vi kan følge den i videoen under her:

Disse apene har en svært utspekulert måte for få folk til å gi dem mat!

Turister blir ofte advart om å passe seg for lommetyver når de reiser til utlandet, men i denne destinasjonen i Indonesia må man passe seg for apene.

Du skulle tro at aper ville stjele mat, men nei, disse dyrene stjeler solbriller, mobiltelefoner, hatter og de river til og med av folk skoene til folk.

Hvorfor gjør de det? Dette videoklippet fra den engelske naturforskeren Chris Packhams Chris Packham’s BBC special World’s Sneakiest Animals forklarer grunnen, og årsaken er helt genial!

Se de utspekulerte apene i klippet under her:

Apen ser at kvinnen er skadet, og viser at dyr forstår så mye mer enn vi kanskje tror!

Orangutanger er svært intelligente dyr, så de forstår så mye mer enn vi kanskje tror, og de skulle selvfølgelig ikke vært i en dyrepark, men ute i naturen hvor de hører hjemme.

Men orangutangen Rocky bor dessverre i dyrehagen i Indianapolis, og da han fikk se en kvinne som har alvorlige brannskader, viste han en omsorg som er til å få tårer i øynene av.

Kvinnen var Darci Miller som fikk smertefulle brannskader i en ulykke, 2015.

Darci har gjennomgått utallige operasjoner, for skadene, som har satt sitt preg på henne både utvendig og innvendig.

Darci hadde tatt seg en tur til dyreparken med kjæresten sin denne dagen for komme seg bort fra de vode tankene.

Der bor blant annet 9-år gamle Rocky, som er kjent for å etterligne menneskestemmer.

Darci hadde ingen anelse om hva som skulle skje den dagen – men møtet med Rocky skulle komme til å endre hennes syn på livet for alltid.

Da hun sto ansikt til ansikt med orangutangen Rocky, var det tydelig at apen la merke til bandasjene som dekket Darcis skulder og nakke. Rocky begynte å peke på det forbrente området, han ville se hva som var under bandasjen.
Først nølte Darci – kan en orangutang forstå at hun hadde smerter under bandasjene? Rocky var sta og ville å se hva som var under der.

Hun dro forsiktig av litt av bandasjen for å vise Rocky sårene sine.
Og Rocky sin reaksjon er virkelig et bevis på at dyr forstår så mye mer enn vi kanskje tror!

Se den rørende hendelsen i klippet under her:

https://www.youtube.com/watch?v=PhrEBhF-c4Q

Apen glemmer aldri hva Linda gjorde for henne – her ser vi den rørende gjenforeningen etter 18 år!

Miljøaktivist Linda Koebner har alltid kjempet for dyr og deres rettigheter. Da hun var 23 år gammel og fortsatt student, ledet hun et pionerprosjekt for å frigi seks sjimpanser som hadde tilbrakt livene sine i et forskningslabratorium.

På den tiden var det vanlig å avlive dyrene etter at de er ikke lenger kunne brukes til forskning. Linda kjempet for å gi dem en sjanse til å leve i en stor utendørs park, for å gi sjimpansene et tilnærmet verdig liv, da det Dessverre er det ikke noe alternativ å returnere dem tilbake til naturen, da de ikke ville overlevd der.

Hun matet en av de syke apene hver dag med en flaske og tilbrakte mye tid med apene for å hjelpe dem til å tilpasse seg livet utenfor et lite bur. Men så var det tid for Linda å si farvel. Dyrene måtte lære å leve så selvstendig som mulig. Selv om det var veldig vanskelig for henne, så forlot Linda sjimpansene og fortsatte med studiene sine. Prosjektet hun hadde begynt hadde stor suksess: Dyrene ble parret og ble en stor familie, som kunne støtte hverandre.

Ca 18 år senere dro Linda tilbake for å besøke sine gamle venner. To av de opprinnelige seks at hun hadde reddet fortsatt var i live. Linda, men hadde hele tiden i bakhodet at hennes søte små venner nå hadde blitt ville dyr med kraftige kjever og tenner som kan være farlig. Hun tvilte på at de to kvinnelige sjimpansene, Doll og Swing, ville huske henne, selv hadde hun aldri kunnet glemme de vakre, hengiven dyrene.

Når Linda kom nære strømtråden som fungerte som en grense til parken, etterlignet hun lydene som sjimpanser brukee som en hilsen.

 

 

Linda kjente umiddelbart igjen Doll og Swing, og det var tydelig at de to hadde lagt merke til henne. Når Linda fikk låne en båt for å komme nærmere dem, så kom de to sjimpansene løpende mot henne.

«Husker du meg?» spurte Linda når hun nærmet seg den andre siden. Så skjedde det utrolige, en av sjimpansene slo ut armene sine og klemte Linda.

Det var ingen tvil om at Doll og Swing visste at de klemte den kvinnen som hadde reddet livet deres for mange år. De ville aldri handlet på denne måten overfor fremmede. Linda var målløs. Nesten to tiår senere, og nesten ingenting hadde endret seg mellom dem. Selv om Doll og Swing ikke kunne snakke, var det tydelig at de fortsatt hadde masse følelser for Linda.

For dem vil Linda alltid være et familiemedlem, selv om de ikke har sett hverandre på lenge. Linda kunne ikke holde tårene tilbake da hun møtte sine gamle venner, og var glad for at de to har utviklet seg så fantastisk.