Apen glemmer aldri hva Linda gjorde for henne – her ser vi den rørende gjenforeningen etter 18 år!

Miljøaktivist Linda Koebner har alltid kjempet for dyr og deres rettigheter. Da hun var 23 år gammel og fortsatt student, ledet hun et pionerprosjekt for å frigi seks sjimpanser som hadde tilbrakt livene sine i et forskningslabratorium.

På den tiden var det vanlig å avlive dyrene etter at de er ikke lenger kunne brukes til forskning. Linda kjempet for å gi dem en sjanse til å leve i en stor utendørs park, for å gi sjimpansene et tilnærmet verdig liv, da det Dessverre er det ikke noe alternativ å returnere dem tilbake til naturen, da de ikke ville overlevd der.

Hun matet en av de syke apene hver dag med en flaske og tilbrakte mye tid med apene for å hjelpe dem til å tilpasse seg livet utenfor et lite bur. Men så var det tid for Linda å si farvel. Dyrene måtte lære å leve så selvstendig som mulig. Selv om det var veldig vanskelig for henne, så forlot Linda sjimpansene og fortsatte med studiene sine. Prosjektet hun hadde begynt hadde stor suksess: Dyrene ble parret og ble en stor familie, som kunne støtte hverandre.

Ca 18 år senere dro Linda tilbake for å besøke sine gamle venner. To av de opprinnelige seks at hun hadde reddet fortsatt var i live. Linda, men hadde hele tiden i bakhodet at hennes søte små venner nå hadde blitt ville dyr med kraftige kjever og tenner som kan være farlig. Hun tvilte på at de to kvinnelige sjimpansene, Doll og Swing, ville huske henne, selv hadde hun aldri kunnet glemme de vakre, hengiven dyrene.

Når Linda kom nære strømtråden som fungerte som en grense til parken, etterlignet hun lydene som sjimpanser brukee som en hilsen.

 

 

Linda kjente umiddelbart igjen Doll og Swing, og det var tydelig at de to hadde lagt merke til henne. Når Linda fikk låne en båt for å komme nærmere dem, så kom de to sjimpansene løpende mot henne.

«Husker du meg?» spurte Linda når hun nærmet seg den andre siden. Så skjedde det utrolige, en av sjimpansene slo ut armene sine og klemte Linda.

Det var ingen tvil om at Doll og Swing visste at de klemte den kvinnen som hadde reddet livet deres for mange år. De ville aldri handlet på denne måten overfor fremmede. Linda var målløs. Nesten to tiår senere, og nesten ingenting hadde endret seg mellom dem. Selv om Doll og Swing ikke kunne snakke, var det tydelig at de fortsatt hadde masse følelser for Linda.

For dem vil Linda alltid være et familiemedlem, selv om de ikke har sett hverandre på lenge. Linda kunne ikke holde tårene tilbake da hun møtte sine gamle venner, og var glad for at de to har utviklet seg så fantastisk.

 

0 Shares