Seks år etter at han fostret opp gorillaene lar han dem få møte sin kone!

Da Damian Aspinall presenterte sin kone for to av sine gamle venner, forventet han ikke at de skulle stjele hjertet hennes.

Damian Aspinall oppfostret to gorillaer kalt Djalta og Ima var babyer til de ble 12 år, før de ble løslatt i jungelen. Fire år senere var det på tide å møte dem igjen i deres naturlige miljø.

Damian ville presentere sin kone, Victoria, til gorillene han hadde fostret opp, men de måtte være forsiktige. Etter å kommet seg over sumpene hvor det holdt til krokodiller, kom paret endelig frem til gorillaene. Gorillaene var egentlig ikke så glad i folk som kom inn på deres territorium.

Til tross for advarslene går de mot goriallene.

De trodde kanskje gorillaene hadde glemt Damian, det hadde gått 6 år siden han så dem!

Og Damians kone hadde de aldri møtt – men dette skulle bli et møte som ingen av dem noensinne vil komme til å glemme!

Se på klippet når de møtes for første gang:

Gorillaen fødte en sønn, se det rørende øyeblikket når hun tar ham i armene sine!

Å bli en mor er noe helt spesielt og vakkert, og her får vi følge den 15 år gamle gorillaen Calaya når hun føder sin lille sønn Moke i Smithsonian’s National Zoo i USA.

Faktum er at denne arten har blitt truet de siste årene på grunn av skytingen, og det er første gang på 9 år at det blir født en unge i denne dyreparken.

Det anslås at noen bare det er noen få tusen igjen som lever ute i den frie naturen, og forhåpentligvis vil ikke bli denne arten dø ut. Heldigvis gjør institusjoner som Smithsonian Conservation Biology Institute sitt beste for å bevare alle disse truede artene.

 

 

Sommeren 2017 var ble 15 år gamle Calaya gravid med en 26 år gammel gorilla som heter Baraka. Sønnen deres ble ble født 15. April 2018, og han ble kalt Moke, uttalt Mo-Key. Dette betyr «junior» i Lingala. Lingala er et språket i Den demokratiske republikken Kongo, det området hvor lavlandsgorillaen bor naturlig.

Dette vakre øyeblikket vil vi følge, og vi får se hvordan gorilla føder, rengjør og koser med sin nyfødte sønn.

Den spesielle fødselen ble filmet, og vi kan følge den i videoen under her:

Gorillaen Koko som kunne tegnspråk og elsket kattunger er død – hvil i fred Koko!

Koko, gorillaen ble elsket av en hel verden sovnet stille inn på tirsdag 19.Juni 2018 hun ble født i San Francisco Zoo i 1971 og ble kjent for sin evne til å kommunisere med tegnspråk, melder Gorilla Foundation. Hun ble 46 år gammel.

«Gorilla Foundation syns det er veldig trist å kunngjøre bortgangen til kjære Koko», sier forskningssenteret, når de informerer verden om Koks død.

Koko hadde den unike evnen til å kommunisere med mennesker ved hjelp av tegnspråk. Hun møtte mange mennesker, og hennes samspill med de hun møtte beveget dem dypt. Hun var på mange måter en ambassadør for gorillaer, som viste hvor intelligent og kjærlige dyrene er, og hvor mye de har til felles med mennesker.

Robin Williams hadde en gang en hyggelig prat med henne.

 


Bildekilde Youtube

 

Den vestlige lavlandsgorillaen Koko var også kjent for sin kjærlighet til kattunger.

 

 

Hun vil alltid bli husket. «Hennes innflytelse har vært dyp og hva hun har lært oss om gorillas emosjonelle kapasitet og deres kognitive evner, vil fortsette å forme verden,» sier Gorilla-stiftelsen.

Hvil i fred, og takk for alt kjære Koko! ❤

Da gutten løp for å se på gorillaene hadde ingen ventet at dette skulle skje. Så morsomt!

2-åringen Jesaja var Columbus Zoo med sin familie. Der fikk for første gang se en gorilla. Han løper til buret for å se på den. Men ingen var forberedt på hva som ville skje. …Så bra at foreldrene filmet dette øyeblikket!

Når gutten kommer til gorilla buret, viser den unge gorillaen Kamoli som er omtrent samme størrelse som ham selv stor interesse for gutten, og det er helt tydelig at han vil leke, og den gjør akkurat det samme som gutten, og leken er gang, og de to leker «hermeleken» på den søteste måten. 🙂

Se den morsomme filmen her: