Gutten gjorde livet til lærerne til et helvete – farens straff hylles av foreldre over hele verden!

Noen ganger må foreldrene være veldig kreative når det kommer til barneoppdragelse. Når diskusjoner, irettesettelser og ulike «straffer» ikke fungerer lenger, må foreldrene av og til bruke andre virkemidler.

En far som heter Bradley Howard fra Texas, opplevde dette da sønnen Brad nektet å høre. 17-åringen Brad var blitt et stort problem for lærerne på skolen. Han snakket mye i klassen og var uvillig til å gjøre oppgavene de fikk.

Bradley hadde mange lange samtaler med sin sønn, men han nådde ikke fram. Bradley fikk masse e-poster og telefoner fra lærerne om det økende problemet – helt til han en dag hadde fått nok!

– Hvis vi får en eneste samtale til, så kommer jeg til skolen og sitter ved siden av deg i klassen, sa faren bestemt!

 

 

Likevel fikk Bradley en ny e-post fra skolen.

Neste dag tok Bradley fri fra jobben sin som pastor, og dro til skolen.

 

Alle syns dette var morsomt, inkludert Brads søster Molli som la ut saken på Twitter

Bradley satt der hele skoledagen og passet på at sønnen gjorde skolearbeid i stedet for å snakke.

Del gjerne denne historien med vennene dine hvis du syns denne faren gjorde det rette!

Skolen forbød guttene å bruke shorts i sommervarmen, da svarte de med å møte opp i skjørt!

Det var veldig varmt i Storbritannia , og for eleven ved Isca Academy ble uutholdelig varmt i skoleuniformene .

Den konservative skolen forbød guttene å bruke shorts, selv om temperaturene krevde det. Ifølge The Guardian spurte en av guttene læreren om han kunne bruke shorts, men fikk beskjed om at hvis han brukte shorts på skolen måtte han sitte igjen i en uke, så sa læreren spøkefullt at han kunne prøve med et skjørt i stedet.

Men guttene bestemte seg for å ta lærerens sarkastiske råd på alvor, så neste dag kom  30 gutter til skolen i en mye luftigere plagg enn de varme buksene.

Guttene visste at de ville møte motstand fra skolen, og hadde bevisst valgt et skjørt som passer inn i en standard skoleuniform . Lærerne prøvde å likevel sende hjem guttene, med begrunnelsen at skjørtet var for kort, og at de hadde «hårete ben», da gikk de og kjøpte barberhøvler i spisepausen.
Bilder av guttenes kreative protest spredte seg raskt i både nasjonale og internasjonale medier, og det tok ikke lang tid før skolen ble tvunget til å gi etter. The Telegraph rapporterte at guttenes skjørt gitt resultater – skolen vil tillate shorts i skoleuniformen .

Vi liker guttas herlige protest, og er glade for at skolen har tatt til fornuft.

Se klippet med guttene som troppet opp i skjørt på skolen  under her:

Jenta ble seksuelt trakassert av en medelev, morens reaksjon setter rektoren på plass!

Denne historien kommer fra en mor med en datter på en skole i USA (men den er like relevant i Norge)

Hun var på jobb, og ble oppringt fra skolen. Hennes datter har slått en medelev.
Når hun kommer til skolen viser det seg at gutten hadde antastet datteren, men skolens reaksjon virker helt ubegripelig.
Moren tar da saken i egne hender, og markerer hvor feil, ikke bare gutten, men også lærerne har reagert i denne situasjonen.
Hennes svar er perfekt.

Det skal sies at vi ikke tror vold løser noen problemer, men i denne vanskelige situasjonen kan vi forstå datterens reaksjon.
Vi kan bare håpe at både gutten og skolen har lært en lekse av morens reaksjon.

(Moren jobber som sykepleier på et akuttmottak. Og alle samtaler må gå via sykehusets resepsjon)

Hele saken begynte med telefonsamtalen via resepsjonen:
Det her er (lærerens navn) fra skolen. Din datter har vært involvert i en konflikt på skolen, og det hadde vært best om du kunne ta en tur hit.

Moren (Jeg): «Er dette noe som kan vente til etter jobben på akuttmottaket. Jeg slutter om 2 timer.»

Læreren: «Din datter har slått en annen elev. Vi har forsøkt å ringe deg i 45 minutter. Dette er alvorlig, så det hadde vært best om du kommer med en gang»

Moren får tatt seg fri fra jobben, og drar til skolen. På lærerværelset sitter datteren, klasseforstanderen, en annen lærer (mann), rektoren, og en gutt med blodig nese og rødt ansikt.
Guttens foreldre er også tilstede.

Rektoren: «Så bra at du endelig kunne komme..»

Moren (Jeg): «Ja det er hektisk på akuttmottaket som dere kanskje vet, men fint at dere kunne vente.»

Rektoren anstrenger seg for ikke å se flau ut, og forteller hva som har skjedd. Gutten hadde forsøkt å kneppe opp datterens BH, og hennes reaksjon var å slå gutten i ansiktet 2 ganger. Dette til tross, det virket som om alle var mer sint på datteren enn gutten.

Moren (Jeg): «Oj, så nå vil dere vil dere vite om jeg kommer til å anmelde gutten for seksuell seksuell trakassering, og rette sak mot skolen som lar slikt skje i skoletiden?»

Alle i rommet blir helt tause, før de begynner å snakke i munnen på hverandre

Læreren: «Jeg trodde ikke det var så alvorlig..»

Klasseforstanderen: «Vi trenger ikke å overreagere her.»

Rektoren: «Jeg tror ikke du helt ser poenget her.»

Guttens mor begynne å gråte. Jeg snur meg mot min datter, og ber henne fortelle hva som virkelig skjedde.

Datteren: «Han begynte å pille på BH’en min, og forsøkte å ta den av. Jeg ba han om å stoppe, men han bare fortsatte, Jeg sa fra til læreren, men han sa at jeg bare skulle ignorere det, men han sluttet ikke. Han fikk løsnet BH’en, og da slo jeg han. Da sluttet han.»

Moren vender seg nå mot læreren.

Moren (Jeg): «Du lar han gjøre dette? Hvorfor stoppet du han ikke? Vil du at jeg skal ta deg på skrittet?»

Læreren: «Hva? Nei!»

Moren (Jeg): «Jasså, synes du det er upassende? Hvorfor går du ikke bort til (klasseforstanderen) og tar av henne BH’en nå med en gang. Se hvor morsomt hun synes det er. Eller ta av hennes (peker på guttens mor) BH? Eller min? Tror du kanskje dette er greit, bare fordi de er barn?»

Rektoren: «Med all respekt. Din datter slo faktisk en annen elev, slik at han begynte å blø..»

Moren (Jeg):»Nei, hun forsvarte seg mot seksuell trakassering fra en medelev. Se på de. Han er 1.80 lang, og veier sikkert 75 kilo. Hun er 1,55 og veier 43 kilo. Han er lengre, og neste dobbelt så stor. Hvor mange ganger skal hun la seg bli trakassert på denne måten? Dere ville aldri ha akseptert en slik oppførsel mot en lærer, eller en annen ansatt på skolen. Så hvorfor dere synes at det er greit at 15-åring skal utsettes for slike overgrep, fatter jeg ikke. Jeg kommer til å anmelde dette til politiet. Og om du, (moren vender seg mot gutten) prøver å ta på min datter igjen… Da skal jeg sørge for at du blir dømt for seksuell trakassering. Fatter du det?»

Jeg ble så rasende at jeg samlet sammen min datters saker, og forlot rommet sammen med henne. Senere anmeldte jeg alt til politiet og skoleinspektøren. Jeg ble lovet at hendelsen skulle etterforskes. Skoleinspektøren var like opprørt som jeg.

Slutten på historien, absurd som den er, var at MIN datter måtte bytte klasse for å slippe unna læreren og denne gutten.

Kilde: notalwaysright.com

Den svenske rektoren oppnår gode resultater med militær disiplin, men syns du han er for streng?

Når Truls Katsler tok over som rektor ved Ölyckeskolan i Skåne var hærverk, trassige elver og generelt mye uro og bråk hver dag. Men det satte den nye rektoren, som tidligere jobbet som yrkesmilitær en stopper for.

Uken starter alltid med oppstilling av alle elevene ute i skolegården uansett vær eller årstid, og det er totalforbud mot caps inne i klasserommet.

– Vi har ganske strenge krav, men det er viktig at elevene forstår at vi gjør det fordi vi bryr oss om dem. Det er krav med kjærlighet. Vi er ikke ute etter jerndisiplin. Hvis det blir roligere så trives elevene bedre – og de presterer bedre også, sier Truls Katsler til Skånska dagbladet.

Truls 2

Truls er tydelig på at han  liker orden og respekt, noe som tydeligvis fungerer.


Karakterene har økt med 20 prosentpoeng i løpet av få år, mange flere elever fullfører videregående.

-Det handler om trygghet å gå på skolen. Dette krever en viss grad av disiplin. Vi setter også inn spesialpedagoger på et tidlig tidspunkt, og vi har et ekstremt dyktig pedagogisk personale.

 

Er du enig med Truls Katsler, eller syns du han er for streng? Del gjerne hvis du syns at dette kunne fungert i norske problemskoler også!