Denne gutten ble kidnappet som ettåring, etter 21 år fikk moren beskjed om at han var funnet.

Denne historien startet helt tilbake i 1995.
Maria Mancia og kjæresten Valentin Hernandez bodde sammen med sin 18 måneder gamle sønn, Steve Hernandez. Mens Maria var på jobb, hadde Valentin stukket av med sønnen og han hadde tatt med seg alle eiendeler, familiefotografier og til og med ultralydbildene.

Da Maria kom hjem og så hva som hadde skjedd, rapporterte hun straks til politiet at sønnen hennes hadde blitt kidnappet.

Fordi Valentin hadde tatt med seg alt fra hjemmet, hadde politiet svært få ledetråder å jobbe etter mens de lette etter Steve.

Maria hadde bare ett bilde av sønnen sin – det var  eneste hun hadde igjen etter ham.

Politiet ikke finne den lille gutten noe sted. Til slutt ga de opp, og saken ble henlagt, men Maria sluttet aldri å tenke på den lille gutten sin.

Selv om de fleste kidnapping-saker forblir uløst hvis de ikke er løst raskt, var dette et spesielt tilfelle.
Mer enn 20 år senere kom forskerne Karen Cragg og Michelle Faxon til Maria’s dør for å gi henne beskjed om noe om saken. Likevel var Maria skeptisk.

«Noen detektiver kom hjem til meg, og i begynnelsen var jeg redd fordi jeg ikke visste hva som foregikk, men så fortalte de meg at de hadde funnet ham, de hadde funnet Steven!»

Det viste seg at detektene hadde fått et tips om at den savnede lille gutten nå bodde i Mexico.
Etter å ha fulgt opp på det, hadde de funnet den savnede gutten, som nå bor i Puebla, Mexico, og tatt en DNA-test. Da resultatene kom tilbake, kunne de bekrefte det, han var faktisk Maria Mancia sin fortapte sønn!

Etter å ha snakket med Steven oppdaget detektene at han ikke visste at moren hans fortsatt var i bildet.

Selv om han hadde visst at faren hans hadde rømt med til Mexico med ham da han var liten, trodde han at det var etter at moren forlot familien. Da detektene endelig tok nyheten tilbake til Maria – med DNA-testene i hånden, brøt hun ut i tårer. Ifølge Cragg var øyeblikket utrolig å se:

«Det er et øyeblikk jeg ikke kan beskrive for deg. Jeg er en mor selv. Jeg kunne ikke gi meg i denne saken.»

Moren og sønnen møtte endelig ansikt til ansikt før en pressekonferanse i San Bernardino.
Maria sønn Steve var nå 22 år gammel og høyere enn henne. De to omfavnet hverandre og mange tårer ble felt under den lykkelige gjenforeningen. For Steven kom hele situasjonen kom som en overraskelse for ham:

«Det var et sjokk. Jeg visste ikke om hun levde eller ikke og å få en samtale som sier at de hadde funnet min mor og at hun hadde lett etter meg, det var som en kald bøtte med vann. Men det er fint. Det er fint.»

I Mexico hadde Steven studert jus, men som amerikansk statsborger, planlegger han nå å fortsette sin juridiske karriere i Amerika.

«Nå er angsten og smerten jeg har båret borte, nå som jeg har fått sønnen min tilbake. Jeg tilbrakte 21 år på jakt etter ham uten å vite noen ting.» sier Maria.

0 Shares