90-åringen sklir elegant ut på isen, sekunder etter imponerer hun alle!

Det er ikke mange som kan utføre sin favorittsport etter fylte 90 år, men for Yvonne Dowlen har kunstløp fulgt henne gjennom hele hennes liv. Og hun ville aldri gi slipp skøytene sine.

Når du ser amerikanske Yvonne på gaten, ser du nøyaktig hva du kan forvente fra en gammel kvinne: hun går med korte, langsomme skritt – det tar litt tid å komme fra A til B. Men hun går på skøyter hele fem ganger i uka og setter ut på isen og hun forvandles helt: borte er den gamle kvinnen, og du ser en rutinert kunstløper som flyter grasiøst over isen og spinner rundt i lekende lette piruetter.

Hun har gjort dette i over 70 år, og skøyter har alltid vært en stor del av livet hennes. Hun tok på seg et par skøyter for første gang da hun var 16, og det tok ikke lang tid før hun ble tatt opp i en internasjonal gruppe på grunn av hennes talent.

Senere lærte hun opp barn og ungdom i hjembyen Denver, og de små isprinsene og isprinsessene har vunnet utallige konkurranser.

Da hun var i 80-årene, var hun involvert i en alvorlig bilulykke. Legene sa at hun aldri kunne gå på skøyter mer – en skjebne hun nektet å akseptere.

Men hjelp fra datteren sin, var hun tilbake på isen bare to år etter ulykken, selv når hun fikk et slag i en alder av 88, stoppet ikke det henne fra å gjøre det hun elsker mest i verden.
Selv som 90 åring, kunne hun fortsatt danse på isen og imponere publikum, og her får vi se videoen fra hennes siste konkurranse fra 2016. Hun døde som hun levde, og sovnet stille inn i 2017 bare to dager etter at dokumentarfilmen » «Edges» som  handlet om hennes liv var ferdig sier produsenten av filmen  Katie Stjernholm.

https://www.youtube.com/watch?v=wwhX2t30za8

 

0 Shares