Svenske Viola på 94 år lot som hun gikk på bløffen, og lurte svindleren trill rundt!

I de siste årene har det vært en stor økning av bedragere som prøver å utnytte folk, og eldre mennesker er spesielt utsatt for denne typen kriminalitet dessverre, men svenske Viola Ericsson på 94 år klarte ikke denne mannen å lure, men hun var snartenkt og det endte med at var det hun som lurte svindleren, dette skrev Sveriges Radio P4 Göteborg

Viola Ericsson, 94, gikk ikke på denne svindelen, men bestemte seg for å ta svindleren.

Den 94 år gamle nøyde seg ikke med å redde seg selv fra svindleren, hennes smarte trekk kan nå være av stor betydning i rettssaken til mannen som er tiltalt for 78 tilfeller av bedrageri og bedrageriforsøk.

Viola bestemte seg for å ta igjen med samme mynt, å lure bedrageren som utga seg for å være en lege fra Karolinska Universitetssjukhuset.

«- Ja, jeg spilte med fordi jeg forsto at han ville lure meg. Jeg sa at jeg har så dårlig hukommelse og ikke kjente bankkoden, og han fortalte nøyaktig hva jeg skulle gjøre. Bare ta ut fem tusen av gangen, og han var så «hjelpsom». Men jeg syns ikke han var spesielt smart, så vi skulle snakkes igjen, og da ringte jeg politiet», sier Viola.


Fotokilde Aftonbladet

Politiet kom dit og installerte avlyttningsutstyr på Violas telefon. Mannen skulle nemlig ringe flere ganger.

«Jeg snakket med ham fem, seks ganger. Jeg hadde det veldig gøy, jeg bor i en eldrebolig, og det er ikke noe morsomt i det hele tatt. Så det fikk meg til å spille
med. Etterpå kom politimennene hit og overtok, og ga meg en blomst, og det synes jeg var veldig fint.

«Han skremte ikke meg, jeg syns bare det var morsomt og spennende. Jeg er veldig glad og stolt over at jeg har klart å gjøre noe, jeg vet vel at en lege fra Karolinska ikke ringer til meg og ber om slike opplysninger» sier hun til Aftonbladet.

Har du tenkt å satse på en skuespillerkarriere?, spør Aftonbladets reporter henne spøkefullt.

– Nei, jeg tror ikke jeg har slike talenter, men jeg er glad for å at jeg fikk lurt svindleren. Det var så tydelig at det var en svindler, sier Viola Ericsson og ler.

0 Shares