Fyll kyllingfileten med hvitløksmør. Dette er en oppskrift du kommer til å elske!

Når det skal lages middag til familien, er kylling noe nesten alle liker. Det er et magert og proteinrikt og kan tilberedes på forskjellige måter. Kyllingfilet er kanskje ikke det mest spennende, med mindre den er tilberedes på en god måte.

Denne kyllingfileten er proppfull av smak – og det er faktisk veldig enkelt å lage også. Etter at du har prøvd denne, kan vi nesten garantere at du kommer til å lage det igjen og igjen.

Dette trenger du:

1 kopp hvetemel
3/4 kopp Panko eller en annen type paneringsmel
1/2 kopp mykt, usaltet smør
1/4 kopp revet parmesanost
1/4 kopp hakket, fersk persille
3 egg
2 fedd med hakket hvitløk
1 saftig sitron
vegetabilsk olje
salt
pepper

Slik gjør du det:

1. Før du begynner forvarmer du ovnen til 180 grader. I mellomtiden tar du en skål og blander sammen smør, persille, hvitløk og sitronsaft enten for hånd eller med en elektrisk mikser for å lage smørblandingen. Sørg for å krydre den rikelig med salt og pepper.

2. Når du er ferdig med det ovennevnte, ruller du smørblandingen i plastfolie og legg den i kjøleskapet mens du forbereder resten av oppskriften. Ta deretter kyllingbrystene  og  kutt  en lomme i dem.

3. Når du har delt kyllingen, legger en kladd av smøret i midten av kyllingebrystene. Brett inn sidene for å holde smøret inni – du kan også bruke tannpirkere for å forsikre deg om at den forblir forseglet.

4. Varm opp vegetabilsk olje i en stor gryte på middels høy varme til den er varm nok til at vannet fordamper umiddelbart. Deretter heller du melet i en bolle,  egg i et annen og paneringsmelet og parmesan i en tredje bolle., og vend kyllingen i bollene.

 

5. Når kyllingen det er gjort legger du kyllingen i den varme pannen og steker den på alle sider til alt blir gullgyllenbrunt. Legg filetene på en tallerken dekket med papirhåndklær til du er ferdig. Etter at du har gjort det med alle legger du dem i en ildfast form.

 

6. Legg de i ovnen i 15 til 18 minutter til kyllingen er gylden og fin. så kan du ta ut kyllingen ut og servere den med for eksempel med poteter og grønnsaker!

Hvis du noen gang har fått dette (Chicken Kiev) på en restaurant og lurt på hvordan de gjorde det, så vet du hvordan du kan gjøre det hjemme selv! Vi kan bare gjøre dette i kveld selv.

Følg med i videoen under, så viser Natasha deg trinn for trinn:

https://www.youtube.com/watch?v=vX1fq-XcNMQ

 

Hold forkjølelsen unna med din egen dunderkur. Ingrediensene har du på kjøkkenet.

Å være forkjølet er både ubehagelig og slitsomt.
Heldigvis går en forkjølelse eller sår hals over relativt raskt og det finnes flere gode produkter som kan lindre symptomene.

Halspastiller er en god ting for en sår hals, men det er flott å vite hva vi egentlig putter i oss, ikke sant?

Så prøv denne enkle sunne og oppskriften – for det er faktisk ganske lett å lage effektive drops hjemme, på egen hånd!

Alt du trenger er:

* 2,25 kopp sukker (kan være mindre)
* Ca. en kopp vann
* 1 ss. sitronsaft
* 1 ss. honning
* 1/2 ts. malt ingefær
* 1/4 ts. malt nellik

Her ser du fremgangsmåten, lykke til 😉

Dytter katten din vannskålen på sin, eller vil den ikke drikke av den i det hele tatt? Dette kan være grunnen!

Det kan være vanskelig for katteeiere er å finne en bolle som katten deres vil drikke av.

Men er det en grunn til denne sære oppførselen, eller gjør kattene det bare for å utfordre eieren?

Det som er tilfelle, er det noen grunner til at katten din ikke vil drikke av vannskålen som du har valgt til den.

Katten dytter ofte på vannskålen for få vannet til røre på seg, fordi vann i bevegelse er bedre enn stillestående vann.

Rennende vann er bedre enn stillestående.

Faktum er at katten foretrekker rennende vann. En teori bak dette er at katter instinktivt vil være forsiktige med stillestående vann siden det ikke alltid er trygt å drikke i naturen, derfor vil de som regel heller drikke vannet rett i fra springen.

Plasseringen er viktig.

Når det gjelder plassering av vannskålen, er det noen katter som ikke vil drikke av den hvis det er for nær maten. Dette er fordi i naturen passer kattedyr på å holde maten og vannkildene adskilt for å unngå at maten forurenser vannet.

Mange katter liker heller ikke at vannet deres lukter som mat, noe som kan skje hvis bollene står for tett sammen.

Nytt er alltid bedre enn gammelt.

Jeg er ganske sikker på at du ikke vil drikke vann fra et glass som stått i flere timer eller til og med dager, og det vil ikke katten din heller
Jo lengre vannskålen har stått, jo mer smuss, støv og bakterier vil samle seg på overflaten av vannet det sier seg selv.

Det er ikke nok vann (eller det er for mye).

Katter er virkelig vanedyr, og dette gjelder også deres drikkevaner. Når du fyller katteskålen, må du prøve å fylle like mye hver dag.
Hvis katten din er usikker på om vannskålen er full eller om det bare er litt vann i bollen, bruker den ofte poten sin for å sjekke. Når dette skjer, kan de ikke engang drikke vannet som det er blitt «forurenset» av sin egen pote.

Skålform og størrelse er viktig.

Formen og størrelsen på en vannskåla kan også ha stor innvirkning på hvorfor katten din ikke vil drikke av den. En av de vanligste grunnene til at katter ikke liker spesielle boller er at de følsomme følehår kommer borti bollen når de prøver og drikker.
På grunn av dette er store, grunne boller best.

Og til slutt, smaken av plast. Mange katter kan smake plasten i vannet, så glass eller metallskåler det beste for katter.

 

Lag de luftigste fastelavensbollene – se det geniale trikset her!

Trikset med å få de luftigste fastelavensbollene er å bruke både gjær og bakepulver i deigen.

Dette trenger du:

50 gjær
100 g smør
3.5 dl helmelk
100 g sukker
2 ts. kardemomme
1 ts.bakepulver
550 g hvetemel
0.5 ts. salt

Slik gjør du
1. Varm melken til 25-30 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken.

2. Tilsett sukker, kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og ca to tredjedeler av melet.

3. Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.

4. Arbeid deigen til den blir helt glatt og smidig og slipper bollen. Den kan gjerne eltes i 10-15 minutter i kjøkkenmaskin.

Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle, la deigen heve til dobbel størrelse.

5. Kna deigen godt sammen, del den i 10-12 like store emner og trill ut fine boller. Sett bollene over på et stekebrett dekket med et kjøkkehåndkle.

 

 

6. Dekk til bollene med plastfilm og la bollene etterheve i ca 30 minutter. Pensle dem raskt og forsiktig med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnene ved 210 grader i ca 10-15 minutter. Avkjøles på rist.

Se fremgangsmåten i videoen under her:

https://www.youtube.com/watch?v=4H_dd8X6CiA

Sliter du med dugg på innsiden av bilrutene? Se dette smarte tipset!

Dugg på bilrutene er etresultatet av for mye fuktighet i bilen. Kan du absorbere fuktigheten, og du kan enkelt løse problemet! Alt du trenger er kattesand (helst med silikon) og et par sokker, som sammen skaper en magisk kombinasjon.

Hobbyeksperten Dave Hax på Youtube viser oss lett hvordan du skal gjøre, så følg hans instruksjoner for å få de beste resultatene. Legg sokken din på toppen av dashbordet eller under bilseter, så bør fuktproblemer være over i løpet av et par dager!

 

 

Når du opplever at fuktigheten kommer tilbake og skaper dugg på rutene igjen, er det på tide å bytte ut kattensanden i sokken.

Se det geniale trikset her og del gjerne med vennene dine slik at flere kan få nytte av dette smarte og enkle tipset:

Sunne havrekjeks med bare 3 ingredienser – se oppskriften, de er knallgode!

Her er oppskriften på sunne og gode havrekakene med bare tre ingredienser.

Perfekt å lage hvis du har lyst på noe godt.

 

Føler du sug etter noe søtt etter jobb, men føler at du ikke har tid eller energi til å handle så mange ingredienser? Denne havrekjeksene har bare på tre ingredienser som du mest sannsynlig har hjemme.

De er også sunne, så du kan spise dem når som helst.

For å lage 12 stykker trenger du:

  • 2 kopp havregryn
  • 1 moden banan
  • 1 ts kanel

Du må kanskje justere mengden havregryn etter hvor klebrig deigen blir.

Slik gjør du det:

Mos bananen i en bolle.

Bland i kanel og havregryn til deigen har en passelig konsistens.

Lag 12 runde kaker og legg dem på en plate med bakepapir og press dem littegrann ut

Stek dem i 180 grader i 15 minutter – og vipps så er de ferdig!

Oppskriften er funnet på Instagramkontoen til lindasbakskola

Nå har du et perfekt mellommåltid, eller en god kveldsmat, eller du kan severe dem til kaffen hvis du får besøk.

Deilig myke inni, og sprø på utsiden – Nam!

Tigerbalsam har eksistert i over 100 år, men visste du at den kan brukes til alt dette?

Tigerbalsam er en salve som kommer fra Orientens doktorkunst. Tigerbalsam finnes i en rød og en hvit utgave og fåes kjøpt på apotek og helsekostbutikker over hele landet. Den vanligste bruken er på ømme muskler og forstuinger. Hovedingredienser (opptil 50 %) er aromastoffer som mentol og kamfer. Disse skaper en følelse av varme i hud og muskulatur som blir påført balsamen.

Den originale utgaven (burmesisk Ban Kim Ewe) ble utviklet allerede i 1870, av den kinesiske botanikeren Aw Chu Kin, og ble solgt i Singapore. Opprinnelig var det også biokjemiske elementer fra tiger i tigerbalsam, men slikt inngår ikke i dagens oppskrifter, men mentol, kamfer, cajeput olje, andre essensielle oljer, samt vaselin. Navnet kom fra Aw Chu Kins sønn, Aw Boon Haw (kinesisk for skånsom tiger).

Siden tigerbalsam har en intens og karakteristisk lukt, oppdages den ikke bare raskt av mennesker, men insekter fanger den sterke lukten også. Og de avskyr denne lukten. Derfor kan tigerbalsam brukes som insektmiddel. Bare legg boksen på bordet, og ta av lokket.

Sliter du med smerter i leddene. så smør på litt tigerbalsam, det virker veldig bra.

Hvis du har malingflekker eller lignende på hendene, kan det enkelt fjernes ved hjelp av tigerbalsam. Bare gni inn hendene godt, også tørker du bort flekkene med en klut.

Kjenner at du at du begynner å bli sår i halsen så ta litt tigerbalsam på fingertuppene, og smør inn halsen, og halsen blir bedre over natten.

Tigerbalsam inneholder mye mentol, i likhet med andre medisiner mot forkjølelse. Hvis du smører litt tigerbalsam under nesen og puster dypt inn, vil den garantert løse seg opp. Kremen skal ikke påføres på innsiden av nesen.

Har du hodepine så smør tigerbalsam på tinningen og hodepinen vil avta.

Hvis føttene dine verker, og du har hard hud overalt, så er tigerbalsam løsningen, mentolen stimulerer blodsirkulasjonen, og du vil fort merke bedring.

Føler du deg kvalm kan tigerbalsam være redningen. Den åpner opp slik at du får kan puste dypt og rolig, og dermed roe deg selv ned – godt å vite hvis en blir bilsyk eller sjøsyk.

Har du et skap eller kott med gamle klær eller sko. Men oljene i tigerbalsam løser dette problemet. Bare sett en liten skål med tigerbalsam i skapet eller kottet så blir alt friskt igjen.

Har du blitt bitt av mygg? Smør på litt tigerbalsam, så forsvinner kløen.

Siden tigerbalsam stimulerer blodsirkulasjon og gjør huden varm, kan den også brukes mot magesmerter. Smør litt rundt navlen, og det vil fungere som en varmepute.

Denne kremen kan brukes til mye forskjellig. Derfor er den fortsatt er på markedet, mer enn 100 år etter at den først kom.

Vi håper det var til nytte, og del gjerne med vennene dine!

Japaneren viser oss trinnvis hvordan han pakker inn en gave på 30 sekunder – med mindre papir og tape!

Det mange ting som skal gjøres før julen, og en av de viktigste er å pakke gaver. I Japan er gaveinnpakning nesten betraktet som en kunstform, så vi har helt sikkert noe å lære teknikken deres.

I dette klippet lærer vi trinnvis hvordan vi kan pakke inn gaver som de gjør det i Japan, og du trenger bare å bruke 3 biter med tape.

«Siden jeg forklarer mens jeg gjør det, ser det ut til at det tar samme tid som å pakke en gave på den vanlige måten,» forteller YouTuberen BeatTheBush. «. Men denne metoten går mye fortere når du har gjort det noen ganger.»

Når en har lært seg teknikken, bør det ta 30 sekunder å pakke en gave – med mindre papir og mindre tape!

Del gjerne dette nyttige tipset med vennene dine:

Legg en mynt i fryseren før du reiser bort – dette tipset er genialt!

Det er mange ting vi må tenke på før vi drar på ferie. Planter skal vannes, postkasser skal tømmes, kjæledyr skal passes osv..

Alt dette har vi vel tenkt på. Men det er kanskje noe vi ikke tenker så ofte over. For ofte er fryseren full av diverse matvarer. Men hva skjer hvis strømmen går mens du er borte? Jo, all denne maten tiner selvfølgelig. Og hvis strømmen har kommet tilbake før du kommer hjem, så vet du kanskje ikke om at strømmen har vært borte, i hvert fall ikke hvor lenge den har vært borte.

Maten i fryseren har fryst igjen, og du vet ikke om at maten kan være dårlig.

Det eneste du trenger for å vite om maten din har blitt dårlig er litt vann, en kopp og en mynt.

Plasser en kopp med vann i fryseren. La vannet fryse og legg deretter en mynt på toppen. Hvis mynten har falt til bunns i koppen, betyr det at all maten har vært tint, og at du skal kaste den.

Men hvis mynten fremdeles ligger på toppen av isen, så vet du at maten din er i orden.

Del gjerne dette smarte tipset med dine venner.

Alle bruk for plaster innimellom, men kanskje du har brukt det feil bestandig?

Helt siden barndommen har plaster vært en nødvendig del av livet. Hvis vi falt og skrubbet knærne, eller skar oss ble det alltid bedre med et plaster – men kanskje vi har brukt dem feil hele tiden?

Det ser ut til at svaret på det spørsmålet er ja, og her er er par nyttige tips som vi kanskje ikke har tenkt på før. Ved hjelp av en saks blir plasteret god mye mer funksjonell.

Ikke bare sitter plasteret bedre, men bevegeligheten blir mye bedre også: