Dytter katten din vannskålen på sin, eller vil den ikke drikke av den i det hele tatt? Dette kan være grunnen!

Det kan være vanskelig for katteeiere er å finne en bolle som katten deres vil drikke av.

Men er det en grunn til denne sære oppførselen, eller gjør kattene det bare for å utfordre eieren?

Det som er tilfelle, er det noen grunner til at katten din ikke vil drikke av vannskålen som du har valgt til den.

Katten dytter ofte på vannskålen for få vannet til røre på seg, fordi vann i bevegelse er bedre enn stillestående vann.

Rennende vann er bedre enn stillestående.

Faktum er at katten foretrekker rennende vann. En teori bak dette er at katter instinktivt vil være forsiktige med stillestående vann siden det ikke alltid er trygt å drikke i naturen, derfor vil de som regel heller drikke vannet rett i fra springen.

Plasseringen er viktig.

Når det gjelder plassering av vannskålen, er det noen katter som ikke vil drikke av den hvis det er for nær maten. Dette er fordi i naturen passer kattedyr på å holde maten og vannkildene adskilt for å unngå at maten forurenser vannet.

Mange katter liker heller ikke at vannet deres lukter som mat, noe som kan skje hvis bollene står for tett sammen.

Nytt er alltid bedre enn gammelt.

Jeg er ganske sikker på at du ikke vil drikke vann fra et glass som stått i flere timer eller til og med dager, og det vil ikke katten din heller
Jo lengre vannskålen har stått, jo mer smuss, støv og bakterier vil samle seg på overflaten av vannet det sier seg selv.

Det er ikke nok vann (eller det er for mye).

Katter er virkelig vanedyr, og dette gjelder også deres drikkevaner. Når du fyller katteskålen, må du prøve å fylle like mye hver dag.
Hvis katten din er usikker på om vannskålen er full eller om det bare er litt vann i bollen, bruker den ofte poten sin for å sjekke. Når dette skjer, kan de ikke engang drikke vannet som det er blitt «forurenset» av sin egen pote.

Skålform og størrelse er viktig.

Formen og størrelsen på en vannskåla kan også ha stor innvirkning på hvorfor katten din ikke vil drikke av den. En av de vanligste grunnene til at katter ikke liker spesielle boller er at de følsomme følehår kommer borti bollen når de prøver og drikker.
På grunn av dette er store, grunne boller best.

Og til slutt, smaken av plast. Mange katter kan smake plasten i vannet, så glass eller metallskåler det beste for katter.

 

249 Shares