Tigerbalsam har eksistert i over 100 år, men visste du at den kan brukes til alt dette?

Tigerbalsam er en salve som kommer fra Orientens doktorkunst. Tigerbalsam finnes i en rød og en hvit utgave og fåes kjøpt på apotek og helsekostbutikker over hele landet. Den vanligste bruken er på ømme muskler og forstuinger. Hovedingredienser (opptil 50 %) er aromastoffer som mentol og kamfer. Disse skaper en følelse av varme i hud og muskulatur som blir påført balsamen.

Den originale utgaven (burmesisk Ban Kim Ewe) ble utviklet allerede i 1870, av den kinesiske botanikeren Aw Chu Kin, og ble solgt i Singapore. Opprinnelig var det også biokjemiske elementer fra tiger i tigerbalsam, men slikt inngår ikke i dagens oppskrifter, men mentol, kamfer, cajeput olje, andre essensielle oljer, samt vaselin. Navnet kom fra Aw Chu Kins sønn, Aw Boon Haw (kinesisk for skånsom tiger).

Siden tigerbalsam har en intens og karakteristisk lukt, oppdages den ikke bare raskt av mennesker, men insekter fanger den sterke lukten også. Og de avskyr denne lukten. Derfor kan tigerbalsam brukes som insektmiddel. Bare legg boksen på bordet, og ta av lokket.

Sliter du med smerter i leddene. så smør på litt tigerbalsam, det virker veldig bra.

Hvis du har malingflekker eller lignende på hendene, kan det enkelt fjernes ved hjelp av tigerbalsam. Bare gni inn hendene godt, også tørker du bort flekkene med en klut.

Kjenner at du at du begynner å bli sår i halsen så ta litt tigerbalsam på fingertuppene, og smør inn halsen, og halsen blir bedre over natten.

Tigerbalsam inneholder mye mentol, i likhet med andre medisiner mot forkjølelse. Hvis du smører litt tigerbalsam under nesen og puster dypt inn, vil den garantert løse seg opp. Kremen skal ikke påføres på innsiden av nesen.

Har du hodepine så smør tigerbalsam på tinningen og hodepinen vil avta.

Hvis føttene dine verker, og du har hard hud overalt, så er tigerbalsam løsningen, mentolen stimulerer blodsirkulasjonen, og du vil fort merke bedring.

Føler du deg kvalm kan tigerbalsam være redningen. Den åpner opp slik at du får kan puste dypt og rolig, og dermed roe deg selv ned – godt å vite hvis en blir bilsyk eller sjøsyk.

Har du et skap eller kott med gamle klær eller sko. Men oljene i tigerbalsam løser dette problemet. Bare sett en liten skål med tigerbalsam i skapet eller kottet så blir alt friskt igjen.

Har du blitt bitt av mygg? Smør på litt tigerbalsam, så forsvinner kløen.

Siden tigerbalsam stimulerer blodsirkulasjon og gjør huden varm, kan den også brukes mot magesmerter. Smør litt rundt navlen, og det vil fungere som en varmepute.

Denne kremen kan brukes til mye forskjellig. Derfor er den fortsatt er på markedet, mer enn 100 år etter at den først kom.

Vi håper det var til nytte, og del gjerne med vennene dine!

2K Shares