Vi kan alle lære noe av denne historen om eselet som falt ned i bondens brønn!

En dag falt en bondes esel ned i en brønn. Dyret hylte miserabelt i timevis mens bonden prøvde å finne ut hva som måtte gjøres. Til slutt bestemte han seg for at dyret var gammelt, og brønnen likevel trengtes å fylles igjen. Det var ikke verdt å ta opp eselet.
Han inviterte alle naboene sine til å hjelpe seg. De fikk en spade hver, og begynte å spa jord og møkk ned i brønnen. Eselet skjønte med en gang hva som skjedde og hylte av all sin kraft. Så ble det, til alles forbauselse, helt stille.

Noen få spadetak senere så bonden endelig ned i brønnen. Han var overrasket over det han så. For hvert spadetak med jord som landet på ryggen til eselet, gjorde det noe fantastisk. Det ristet av seg jorda og tok et steg opp.

Mens bondens naboer fortsatte å spa jord ned i brønnen, gjorde eselet akkurat det samme. Ristet det av seg og tok et steg opp. Ganske snart overrasket eselet alle med å gå ut av brønnen og trave lykkelig av sted.

Moralen er:
Livet kommer til å spa møkk på deg. All slags møkk. Trikset for å komme ut av brønnen er å riste det av seg, og ta et steg opp. Hvert problem vi har er en sten som vi kan trå videre på. Vi kan komme oss ut av de dypeste brønner bare ved å ikke stoppe og aldri gi opp.
Rist det av og ta et steg opp!

0 Shares