4-åringen forsvinner hjemmefra – etter 25 år dukker det opp en mann som får mamma til bryte sammen i tårer!

Uansett hvor mye et adoptivbarn elsker adoptivforeldrene sine, er det helt naturlig at de er nysgjerrig på sin opprinnelse, og vil spørre hvem de biologiske foreldre sine er.

Noen barn blir adoptert når det er store nok til huske sin biologiske familie. Slik var det med Saroo fra India, som bodde sammen med en australsk familie.

Han var fem år gammel da han kom til sin nye familie, og det er en helt spesiell historie.

Saroo ble født i India og hadde en eldre bror, Guddu, som jobbet med å vaske tog. En dag ble Saroo med storebror Guddu på jobb, og Guddu ba ham om å vente i en togvogn mens han gjorde jobben sin. Lille Saroo sovnet i togvognen, og våknet opp i et tomt tog. Han visste ikke hvor han var, eller hvor broren hadde blitt av.

Saroo kunne verken lese eller skrive, og han visste etternavnet sitt eller navnet på byen han bodde i. Han endte opp i Calcutta og begynte å vandre i gatene til noen la merke til den lille gutten, og han ble tatt med til et barnehjem.

Da ingen kom for å hente ham, og de ikke fikk kontaktet familien hans, ble han adoptert av en australsk familie. Saroo begynte sitt nye liv i Australia, med en kjærlig familie, som hang opp et kart over India for at han ikke skulle glemme hvor han kom fra.

Saroos biologiske mor leter etter ham i India, hun vet ikke at han har befinner seg i Australia.

25 år senere oppdaget Saroo han kunne zoome inn på bestemte steder på Google Maps og Google Earth, og dermed kunne han å begynne å lete etter byen han kom fra. Han visste at han bodde et sted i nærheten Calcutta, så han begynte å søke der.

Alle trodde det skulle være en håpløs forsøk, men en dag han så noe han kjente igjen! Det var en bro, og den broen, husket han at han hadde sett fra toget han forsvant i.

Saroo fortsatte å søke og til slutt fant navnet på hjembyen sin, Ganesh Talai. Nå kunne han endelig sette seg på et fly å reise hjem til sitt fødested etter alle disse årene.

Saroo ble overveldet av alle minnene som kom da han var tilbake, alle de luktene, fargene og lydene som var spesielt for India. Nå lurte han bare om familien hans ville kjenne ham igjen …

Det som skjedde etterpå, var mer enn han kunne håpe på. Det satt en kvinne utenfor barndomshjemmet hans, og da hun så ham, hun kom og tok ham i armene sine. Kvinnen var Saroos mor, og hun kjente ham igjen umiddelbart. Saroo fikk møte søsken han aldri hadde møtt, en bror og en søster, men han fikk også triste nyheter. Den kvelden Saroo forsvant hadde broren Guddu blitt funnet død, hadde han blitt påkjørt av et tog ..

Men nå har Saroo to familier som elsker ham, og han har fortsatt kontakt med familien sin i India, og han sender penger til sin mor slik at hun slipper å jobbe.

Heldigvis fikk historien har en lykkelig slutt. I videoen nedenfor vil vi se flere detaljer om Saroos spesielle reise, og han forteller mer om sin historie i bøkene «A Long Way Home» og «Lion».

 

 

Saroos historie er et bevis på at vi aldri skal gi opp hvis vi tror på noe. Del gjerne denne historien hvis du er enig!

0 Shares