Brevet den svenske politimannen skrev til sin gode kollega og venn hunden Yack, har rørt hele Sverige!

Svenske Fredrik jobber som hundefører i politiet i Skåne. I over 6 år har han og Schæferen Yack vært gode «kollegaer».
Men nå har Fredriks kollega og venn godt bort. I et rørende brev på Polsen i söndra Skåne sin Facebookside forteller han om følelsene sine for sin kjære venn.

Dette skriver politimannen Fredrik:

Så kom dagen jeg ikke ville skulle komme. Jeg visste jo så klart at den kom en gang… men ikke akkurat nå.

Det er for tidlig.

Yack, min elskede venn, min nærmeste kollega og hele familiens helt, sovnet inn i dag. Ryggen din bar deg ikke lengre, og det skar dype sår i hjertet mitt å se deg nesten lammet uten kontroll på bakbena dine.

Smerten og sorgen er nesten ikke til å holde ut.

I drøye 6 og et halvt år har vi vært sammen dag som natt. Vi har trent, trent, og atter trent for at du skulle klare å gjøre alle de fantastiske tingene du har gjort i politiets navn.

Du har funnet forsvunne mennesker slik at deres nære og kjære kunne puste ut, du har funnet avdøde personer slik at familiene har vært i stand til å komme til en slutt, du har funnet objekter på små og store åsteder, du har funnet mengder med narkotika, du har funnet hylser etter skyte-episoder, du har funnet og pågrepet et stort antall tyver, du har selv pågrepet tyver som har valgt å fortsette å flykte mens du var hakk i hæl, du har sloss mot hardbankede fotballpøbler og fått tennhetter, flasker og steiner kastet på deg, du har ligget på ryggen en hel dag på oppvisninger og tålmodig latt hundrevis av barn få klappe deg og ta bilder. En etter en.

Du har beskyttet meg, du har beskyttet våre kolleger, og du har beskyttet en rekke mennesker i samfunnet fra å få enda flere problemer når de har blitt angrepet.

Du har gjort alt jeg har bedt om, og du har gjort det skikkelig bra. To ganger har du blitt nominert til årets politihund. Vi har hatt uhell og veltet med hundebilen under utrykning.

Gang på gang reiste du deg igjen og kom tilbake. Denne gangen gikk det ikke!

Yack, min elskede venn, jeg savner deg og du etterlater et stort tomrom etter deg.

Den tynne blå linjen har nå blitt litt tynnere.

Fredrik
Hundefører.

 

0 Shares