En studie viser at de som begynner å pynte til jul tidlig er de lykkeligste!

Det er mange som er raske til å dømme de som begynner med julepynt allerede i slutten av november. Men en studie viser at disse menneskene faktisk er lykkeligste.

Det som gjør at vi føler oss bedre med julepynt rundt oss er ifølge psykoanalytiker Steve McKeown at det vekker sterke barndomsminner fra julen. Vi blir som barn igjen når vi pynter til jul.

«I en verden full av stress og mas, er folk som liker å knytte seg til ting lykkelige og julepynt gir sterke barndomsfølelser. Julepynten er et middel for å oppnå denne magiske følelsen av forventning. Så å sette opp juledekorasjoner forlenger den gode følelsen, forteller McKeown til Unilad

Juletiden gir en følelse av nostalgi. Nostalgi bidrar til å knytte folk til deres fortid, og det hjelper folk til å forstå deres identitet.

Det kan være en bittersøt følelse. Kanskje julen er en påminnelse om noen av våre kjære som har gått bort. Eller kanskje du ser på et juletre og husker hvordan livet var da du fortsatt trodde på julenissen.

For de som har mistet noen nære og kjære slektning kan juletiden være en påminnelse om de fantastiske øyeblikkene de hadde med sine kjære.

Vi har alle vokst opp med Pippi, Tommy og Annika – nå er de godt voksne, og slik ser skuespillerne ut i dag!

Vi har alle vokst opp med Pippi og hennes venner. Vi har moret oss med hennes mange morsomme påfunn, og kost oss når hun har gjort morsomme ting med vennene Tommy og Annika.

Skuespilleren som spilte Pippi Inger Nilsson, har vi sett senere i livet, og hun har latt seg intervjue og bekreftet at det senere ble vanskelig for henne å få andre roller fordi hun er og blir Pippi i alles øyne.

Så Inger Nilsson kjenner vi igjen- men ville du kjent igjen skuespillerne bak Tommy og Annika? Mange lurer kanskje på hvordan de ser ut i dag hvordan de ser ut i dag?

Maria Persson ble født i Stockholm i 1959. Etter Pippiinnspillingene fortsatte hun å studere teater på Calle Flygare Teaterskola, men da hun ofte ble assosiert med sin rolle som Annika, endret hun retning. Maria flyttet til Mallorca for å jobbe på et sykehus. Hun har også jobbet i eldreomsorg og på barer.


Bildekilde blogs.20minutos.es

Tommy ble spilt av Pär Sundberg han ble født i Stockholm i 1957, og etter karrieren som barneskuespiller studerte han i Lund. I dag er han sjef for Skandinavia i et PR-selskap.

Slik ser Pär Sundberg ut i dag:


Bildekilde Imgur

Inger Nilsson ble født 4. mai 1959 i Kisa, Östergötlands län og slik ser hun ut i dag:


Bildekilde Imgur

Så selv om alle var fantastiske barneskuespillere som aldri kommer til å bli glemt, har Tommy og Annika valgt andre veier senere i livet.

En hyllest til deg som er født i 30, 40, 50, 60, 70 og i begynnelsen av 80-årene. Gratulerer du overlevde!

Gratulerer til deg som er født i 1930-årene, 40-årene, 50-årene, 60-årene, 70-årene og i begynnelsen av 80-årene.

For det første overlevde du å bli født selv om mor røykte og/eller drakk mens hun bar deg i magen.

Mødre knasket Dispril og Globoid, åt blåmuggost, tunfisk på boks og ble sjelden sjekket for diabetes.

Etter dette traumet, ble babysengene din malt med fargesterke, bly-baserte malinger.

Det var ingen barnesikre lokk på medisinflasker, ingen barnelåser på dører eller skap og når du syklet hadde du ikke på deg hjelm.

Som barn, satt du i biler som hverken hadde setebelter eller kollisjonsputer. Å sitte baki en varebil – uten å være festet – var alltid morsomt.

Du drakk vann rett fra hageslangen og ikke fra en flaske. Alle drakk brus fra den samme flasken og ingen døde faktisk.

Du spiste kaker, loff og ekte smør. Du drakk saft som inneholdt masse sukker.

Du forlot huset om morgenen og lekte hele dagen. Du kom hjem når gatelysene ble tent. Ingen fikk tak i deg i løpet av dagen. Og det var helt ok.

Du brukte timer på å bygge olabiler av gammelt skrap. Så kjørte du dem ned bakken, bare for å finne ut at du hadde glemt å montere på bremser. Etter at du hadde kjørt i grøfta et par ganger, lærte du å løse problemet.

Du hadde ikke Playstation, Nintendo, Xbox, ingen videospill i det hele tatt, ikke en masse kanaler på tv-en, ingen dvd-filmer, ingen mobiltelefoner, ingen sms, ingen pc, ikke noe internett eller apper for chatting.

Du falt ned fra trærne, fikk skrubbsår, brakk bein og tenner uten at noen ble saksøkt.

Du lekte med mark og lagde sølekaker av skitten jord.

Du syklet eller gikk til vennene sine hus. Du banket på døren, ringte på ringeklokken eller bare ropte på dem.

Idrettslagene hadde uttakninger og ikke alle fikk være med. De som ikke ble med på laget måtte lære seg å takle skuffelser. Tenk det!

Tanken om at foreldrene dine kom deg til unnsetning hvis du brøt loven var uhørt. Foreldrene tok som regel parti med loven!

Disse generasjonene har produsert noen av de beste risikotakerne, problemløserne og oppfinnerne verden har sett.

Årene fra 1930 til 1990 var en eksplosjon av oppfinnelser og nye ideer. Du har hatt frihet, fiaskoer, suksess og ansvarlighet. Og du har lært å takle alt sammen.

Og det kan du være stolt av!

Alle som er født på 50, 60 og 70 tallet vil garantert kjenne seg igjen i dette. Vi skulle vel egentlig ikke overlevd…

Vi som vokste opp i løpet av 50, 60 og 70 tallet vil garantert kjenne oss igjen i dette.
Vi som vokste opp i løpet av 50, 60 og 70 tallet vil garantert kjenne oss igjen i dette.

Dette får meg definitivt til å tenke over hvordan verden har forandret seg. Hver eneste ting som er nevnt i denne videoen kjenner jeg meg igjen i. Vi som vokste opp i løpet av 50, 60 og 70 tallet hadde ingen data eller mobiltelefon. Jeg husker vi satt baksetet uten sikkerhet-seler. Og jeg husker at vi syklet uten hjelm, vi visste vel knapt hva det var… Det er utrolig hvilken forskjell et par tiår kan gjøre!