En studie viser at de som begynner å pynte til jul tidlig er de lykkeligste!

Det er mange som er raske til å dømme de som begynner med julepynt allerede i slutten av november. Men en studie viser at disse menneskene faktisk er lykkeligste.

Det som gjør at vi føler oss bedre med julepynt rundt oss er ifølge psykoanalytiker Steve McKeown at det vekker sterke barndomsminner fra julen. Vi blir som barn igjen når vi pynter til jul.

«I en verden full av stress og mas, er folk som liker å knytte seg til ting lykkelige og julepynt gir sterke barndomsfølelser. Julepynten er et middel for å oppnå denne magiske følelsen av forventning. Så å sette opp juledekorasjoner forlenger den gode følelsen, forteller McKeown til Unilad

Juletiden gir en følelse av nostalgi. Nostalgi bidrar til å knytte folk til deres fortid, og det hjelper folk til å forstå deres identitet.

Det kan være en bittersøt følelse. Kanskje julen er en påminnelse om noen av våre kjære som har gått bort. Eller kanskje du ser på et juletre og husker hvordan livet var da du fortsatt trodde på julenissen.

For de som har mistet noen nære og kjære slektning kan juletiden være en påminnelse om de fantastiske øyeblikkene de hadde med sine kjære.

0 Shares