Gutten på seks år må avlive hunden sin. Det han sier etterpå er så vakkert.

En veterinær forteller historien om Hunden Belker og gutten Shane.

Jeg jobber som veterinær. En dag fikk jeg melding om en hund som var dårlig. Den ti år gammel hunden het Belker. Hundens eiere var det gifte paret Ron og Lisa, og deres sønn Shane. De var alle sterkt knyttet til denne hunden. De ba meg om å utføre et mirakel å redde dyret som var et fullverdig medlem av familien.


Bildekilde patipedia.com

Jeg undersøkte Belker og fant ut at han hadde kreft. Det var en umulig oppgave å utføre noe mirakel. Jeg fortalte familien at det ikke var noe jeg kunne gjøre for Belker, men tilbød meg å gi hunden dødshjelp i familiens hjem.

Foreldrene takket ja til tilbudet og forklarte meg at det ville være bra for den seks år gamle sønnen deres Shane, å observere mens jeg gjennomførte avlivingen. De mente at Shane kunne lære noe av opplevelsen.

Dagen etter fikk jeg klump i halsen når jeg så på familien som samlet seg rundt Belker.

Shane virket rolig mens han klappet på hunden sin og tok et siste farvel. Han var så rolig at jeg lurte på om han virkelig forstod hva som skjedde. I løpet av få minutter forsvant Belker fredfullt.

Det så ut som at den unge gutten aksepterte at Belker forsvant uten vanskeligheter eller forvirring. Vi satt sammen en stund etter Belkers død, mens vi pratet om hvor trist det er at dyr lever kortere enn mennesker.

Shane satt helt stille å hørte på oss voksne prate. Plutselig sier han: «Jeg vet hvorfor». Vi snudde oss og så på ham. Det neste han sa sjokkerte meg, jeg hadde aldri hørt en mer trøstende forklaring. Han sa: «Er det ikke slik at mennesker er født så de kan lære hvordan de skal leve et godt liv. Hvordan de alltid skal bry seg om andre, og være snille?»

Shane fortsatte: «Hunder vet allerede hvordan de skal gjøre det, så de trenger ikke leve like lenge».

Om dette er en sann historie eller ei vites ikke, men en rørende historie er det uansett.

Barns oppfatning av hvordan det var i gamledager – fantastisk morsomt!

Barn snapper opp ting de hører og lager sin egen konklusjon, og noen ganger blir det hysterisk morsomt. Her får vi 14 gullkorn fra barn som har hørt om hvordan ting var før.

1. Før i tiden var de ikke så bortskjemte. De hadde ingen leker eller sofaer eller mariekjeks. I stedet hadde de mer gråe ting som ikke var farlige for naturen. – Leo, 7 år.

2. Før i tiden var folk oppdelt i raser – de fine og de ufine. De fine var de rike og hadde råd til hårshampo og hårgele, mens de ufine fikk nøye seg med lopper og skitt. – Niklas, 8 år.

3. Jeg tror folk var lykkeligere før i tiden. I alle fall så det sånn ut. I dag blir barna tvunget til å le og se glade ut. – Johanna, 5 år.

4. Når man giftet seg før i tiden var det for at staten sa det og prestene syntes det var best. Idag kan man slå seg sammen med den ene samboeren etter den andre uten at staten sier mø eller bæ. – Dennis, 8 år.

5. Før i tiden fikk ikke pappaen lov til å føde barn. De syntes at de var umusikalsk. Men i dag er det vanlig at mamma og pappa føder barnet sammen. – Fatima, 6 år.

6. Når man gifter seg spiller organismen en sorgmarsj mens bruden går mot mannen. – Gustav, 5 år.

7. Man må ikke gifte seg i kriken. Man kan gifte seg på sosialkontoret. Eller så kan man flytte sammen uten å fortelle det til noe. Det viktigste er at man vet det selv. – Johannes, 6 år.

8. Når man gifter seg får man ikke le. Også får man ikke si nei. – Elin, 4 år.

9. Når man gifter seg gir man hverandre et løfte om å være stille. Om man ikke holder det må man skille seg også må man dele på lampene og knivene og for det meste kan man ikke komme overens om hvem som skal ha barna. De som ikke kommer overens må gå til en børsmegler. Han bestemmer at den ene skal ha barna og den andre får et ekstra matbord istedet. – Daniel, 8 år.

10. Om man begynner å bli gammel og kommer på at man ikke ivl dø kan man bare ta vitamintabletter og avførings-tabletter. – Rickard, 5 år.

11. Plutselig våkner man en morgen og har fått grått hår. Man hopper opp av sengen og ser i speilet, men det hjelper ikke rope på hjelp. Om man ikke hadde hatt gamle mennesker hadde alle våpenfabrikker og alle de som lager falske tenner gått konkurs. – Jessica, 7 år.

12. Ett gamlehjem er en slags kennel for gamle mennesker. Familien kan etterlate dem der om de skal på ferie eller om de vil være i fred. De trenger ikke ha bånd på seg. – Anna, 7 år.

13. Om man synes at man har blitt skrukkete i ansiktet kan man bare ta litt ansiktsløftning. Da går man til en frisørsalong og setter seg i en stol. Også klipper de bort rynkene og sveiser på et ungt og tøft uttrykk. – Anders, 9 år.

14. Før i verden var tannlegen en farlig person. Han brukte jerntanger og tro ut tenner overalt. Til og med visdomstennene dro han ut. Derfor visste ikke folk så mye på den tiden.

Del gjerne dette med  vennene dine om du også syns at barn er herlige!