Føllet nekter å forlate mammas side, da skynder dyrevennene seg til stedet og oppdager grunnen!

I dyreverden kan det være veldig kort mellom liv og død, men heligvis fins det folk som kjemper for å redde dyr som av en eller annen grunn kjemper for deres liv i naturen.

RSPCA (Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals) gjør sitt beste for å redde så mange dyreliv som mulig når alvorlige situasjoner oppstår.

Og så snart RSPCA hørte om denne hesten som hadde falt om fordi hun satt fast i sin egen man, skyndte de seg ut for å redde henne.

Denne hendelsen fant sted i Loughor Estuary i Sør-Wales. I Wales er det vanlig at hester helt eller delvis klarer seg på egenhånd.

Da redningsfolkene som kom til stedet innså de at hesten ikke klarte å få løs hoven sin alene, uansett hvor mye hun prøvde.

Det som var ekstra hjerteskjærende var at hesten hadde et føll som sto trofast ved hennes side, som så hjelpeløs og redd.

RSPCA tok hensyn til dette og ventet en stund for å se hvordan det utviklet seg. Men det var åpenbart de måtte gripe inn.

Du bør få med deg slutten av klippet når hesten rusler lykkelig videre med føllet sitt:

Hesteeieren var spent når hoppa skulle føde, og gleden ble dobbelt så stor som hun trodde!

Hesteeieren Jenni var spent når hoppa Daisy skulle føde, og da det var to var gleden dobbelt så stor, for hun visste ingenting om at det var tvillinger som kom til verden før nummer to var på vei like etter at den første, Don Quixote var født.

 

 

I det nydelige klippet under er føllene to uker gamle: Don Quixote var full av energi med det samme mens Duet ble skubbet litt til side, men hun blir tøffere for hver dag som går sier Jenni.

Føllet har forvillet seg ut på veien, men heldigvis kom det en dyrevenn kjørende!

Det lille føllet har kommet seg ut i veien mens den fortvilte moren står på innsiden av gjerdet, og får ikke gjort noen ting.

Heldigvis kommer en dyrevenn kjørende og bærer føllet forsiktig over gjerdet, tilbake til mor.

Legg merke til hvor glad hestemamma blir, når hun skjønner at føllet hennes er i trygge omgivelser igjen. 🙂

Se det rørende klippet her: