Professoren fyller et glass fullt med baller – grunnen er en påminnelse som vi aldri bør glemme!

Å henge seg opp i småting kan fort forhindre deg fra å se det som virkelig betyr noe i livet, noe denne historien illustrerer perfekt:

Når hverdagens stress virker uoverkommelig, når 24 timer i døgnet ikke strekker til – husk denne filosofien om glasset og golfballene!

En professor sto foran sine studenter. Da timen begynte tok han, uten å si et ord, frem et tomt glass og begynte å fylle det med golfballer.
Når han var ferdig spurte han studentene om glasset var fullt, alle var enig i at det stemte.

Så begynte professoren å fylle glasset med småstein, han ristet litt på glasset slik at småsteinene fordelte seg mellom golfballene. Deretter spurte han om glasset nå var fullt, og det mente studentene at det var.

Nå fant professoren frem litt sand og tømte oppi glasset. Sanden fylte naturligvis de resterende hulrom i glasset. Igjen spurte han om det var fullt. Alle svarte enstemmig «ja».

Deretter fant professoren frem 2 kopper kaffe og tømte i glasset, det fylte selvfølgelig opp de hulrom som var mellom sandkornene. Klassen humret…

«Nåvel» sa professoren da latteren stilnet. Forestill dere nå at dette glasset representerer deres liv. Golfballene er de viktig ting, familie, kjærester, barn, god helse, venner og hobbyer. Rett og slett ting som hvis alle andre ting gikk tapt fortsatt ville gi dere et lykkelig liv. Småsteinene er andre ting av betydning, som jobb, hus, bil osv. Sand representerer alle andre småting. Læreren fortsatte: «Hvis dere putter sand i glasset først, er det ikke plass til hverken småstein eller golfballer. Det samme gjelder i livet forøvrig. Hvis dere bruker all energi og tid på små ubetydelig ting, får dere aldri plass til ting som er viktig. Vær derfor oppmerksom på ting som er viktig for deres lykke. Lek med ungene. Ta var på din helse. Inviter din kjære ut på middag. Bruk tid på din hobby, for det vil alltid bli tid til å gjøre huset rent. Prioriter golfballene, for resten er bare sand».

En av studenten spurte hva kaffen skulle representere. Professoren smilte: «Jeg er glad du spurte. Det er bare for å vise at uansett hvor travelt dit liv måtte virke, så er det alltid plass til et par kopper kaffe med en venn».

Del gjerne denne påminnelsen med dine venner! 👍

0 Shares