Han fornærmer munken, men svaret han får hadde han aldri forventet seg!

Av og til kommer vi opp i utfordrende situasjoner hvor det er lett å enten ta seg nær av det den andre personen sier, eller svare tilbake med samme mynt.

Dette er en historie om en suksessfull businessmann fra New York, og en usedvanlig tilfreds munk fra Tibet. Uansett hva som ble sagt til munken forble han like tilfreds og upåvirket. Businessmannen hadde hørt om denne munken, og bestemte seg for å teste ham ut.

Businessmannen dro hele veien til Tibet, og kom omsider frem til klosteret hvor munken holdt til. Der fikk han umiddelbart øye på munken som satt fredfull på en benk under et fargerikt, tibetansk kirsebærtre.

«Vi får se hvor lenge han beholder det lille smilet sitt,» sa businessmannen selvsikkert til seg selv, og begynte umiddelbart å fornærme munken på det groveste. Han bannet og svor som best han kunne. Han hånet, harselerte og ironiserte.

Til slutt måtte han likevel gi opp.

Munken som var like fredfull som alltid, bøyde seg forsiktig frem mot mannen og spurte «Kan jeg stille deg et spørsmål?»

«Ja..» svarte mannen.

«Hvis jeg vil gi deg en gave, og du velger å ikke ta den i mot. Hvem tilhører da gaven?»

«Da tilhører den fortsatt deg,» svarte mannen snurt.

Munken smilte. «Det er korrekt. Så hvis jeg velger ikke å ta i mot dine fornærmelser og ditt sinne, tilhører det ikke da fortsatt deg?»

For første gang på flere år ble businessmannen sittende målløs.

Konklusjonen på dette er:

Ikke la andre sin dårlige dag ødelegge din dag! Vær samtidig oppmerksom på hvilke signaler du gir til andre. Når vi møter mennesker, er vi enten med på å bygge dem opp, eller bryte dem ned!

0 Shares