Gutten blir hånet fordi han velger en rosa dukkevogn – svaret hans er så fint!

Mamma Rheann MacLaren var i en lekebutikk i Skottland sammen med sin tre år gamle sønn Harry, og det han ønsket seg mest var en rosa dukke barnevogn, mamma så at en kunde reagerte på lille Harry valg av leke, og skulle til å svare den fremmede, men treåringen kom henne i forkjøpet.

Les morens innlegget nedenfor:

Til kunden i lekebutikken:

Jeg så det blikket du ga meg og min tre år gamle sønn i lekebutikken i dag. Jeg så deg stirre da han valgte den rosa barnevognen, og fornøyd vandre rundt med den i butikken

Jeg så hvordan du rynket pannen før du tydelig viste ham din misnøye. Jeg hørte at du prøvde å endre min sønns valg av leke.

– Den vil du vel ikke ha, den er bare for jenter, ikke gutter! Det er rosa og det er jentete. Det er biler og dinosaurer der borte, så hvorfor vil du ha en jente-leke?

Dette sa du til en gutt du aldri har møtt, men du syns at du har rett til å si dette til ham. Jeg var i ferd med å konfrontere deg og din fordommer, men sønnen min kom meg i forkjøpet.

– Fordi jeg liker det.

Det er faktisk så enkelt som det. Det handler ikke om fargen på merket eller hvordan den ser ut. Det handler om at min sønn synes det er gøy å leke med den. Han trillet vognen hele veien hjem, og han var så stolt. Han fortalte om hvordan han gledet seg til at dukken hans skulle få sitte i den – ja, tenk det – han er en dukke, også.

Han leker med biler også og han elsker dinosaurer og monstre, men noen ganger vil han å leke med dukker. Han liker rosa og synes det er veldig spennende å sepå når jeg sminker meg.

Men jeg bekymret? Selvsagt ikke. Mine barn skal vokse opp og bli en akseptert fyr som aldri skal føle seg presset til å passe inn i kjønnsrollemønster.

Jeg håper at du så hvor glad han var da han stolt forlot butikken med den rosa og «jentete» dukkevognen sin, og jeg håper du tenker deg nøye om før du sier noe sånt til en fremmed igjen. «

Og dette håper vi også virkelig at den fremmede kunden tenker over neste gang!

0 Shares