Moren skriver et brev til sin datter – det er så vakkert og tankevekkende!

Har du noen gang tenkt på hvordan det må føles å bli gammel? Hvordan det faktisk er å merke at man glemmer mer, vanskeligere å forstå alt og å orke mindre? Hvis ikke ,  så kommer  nok denne historien til å være en  tankevekker.

En aldrende mor skriver dette brevet til sin datter, i håp om å få forståelse når tiden begynner å renne ut.

 


Bildekilde: Reflekting on their lives
Brevet er så vakkert og tankevekkedne, det minner oss på at vi en gang trengte hjelp og forståelse, og at vi ikke må glemme å gjengjelde det.

Kjære datter!

Den dagen du ser at jeg blir gammel, håper jeg at du kan være tålmodig med meg. Mest av alt håper jeg du kan prøve å forstå hva jeg går gjennom. Hvis jeg gjentar den samme tingen om og om igjen, ikke avbryt og si: «Du sa det samme for et minutt siden». Bare hør på meg, vær så snill. Prøv å husk på de gangene da du var liten, da du ville at jeg skulle lese den samme historien kveld etter kveld, helt til du sovnet.

Når jeg ikke vil ta et bad, ikke bli sur på meg eller flau over meg. Husker du da jeg måtte løpe etter deg og unnskylde på dine vegne? Da jeg prøvde å få deg til å ta en dusj når du var en liten?

Når du ser hvor dårlig jeg er på ny teknologi, gi meg tid til å lære, og ikke se på meg på «den» måten. Husk jenta mi, at jeg tålmodig lærte deg hvordan du gjør mange ulike ting. Som for eksempel hvordan du skulle spise ordentlig, kle på deg, ordne håret ditt og hvordan man forholder seg til ulike andre hverdagsproblemer. Den dagen du ser at jeg blir gammel, ber jeg deg pent om å være tålmodig, men mest av alt, prøv å forstå hva jeg går gjennom.

Hvis jeg innimellom ikke får helt med meg hva vi snakker om, gi meg tid til å huske, hvis jeg ikke kan det, så ikke vær nervøs, utålmodig eller arrogant. Bare vit i hjertet ditt at det viktigste for meg er å være sammen med deg.

Og når mine gamle, slitne bein ikke lar meg bevege meg så raskt som før, gi meg hånden din på den samme måten jeg tilbød deg min da du lærte å gå.

 

Når disse dagene kommer, ikke vær lei deg, bare vær med meg. Forstå meg mens jeg går gjennom den siste delen av livet mitt med kjærlighet. Jeg skal verdsette og takke deg for den gaven det har vært å tilbringe tiden sammen med deg, og all lykken vi har delt.

Med et stort smil og den samme kjærlighet jeg har og alltid har hatt for deg, vil jeg bare si: Jeg elsker deg, min kjære datter.

0 Shares