Jenta ble seksuelt trakassert av en medelev, morens reaksjon setter rektoren på plass!

Denne historien kommer fra en mor med en datter på en skole i USA (men den er like relevant i Norge)

Hun var på jobb, og ble oppringt fra skolen. Hennes datter har slått en medelev.
Når hun kommer til skolen viser det seg at gutten hadde antastet datteren, men skolens reaksjon virker helt ubegripelig.
Moren tar da saken i egne hender, og markerer hvor feil, ikke bare gutten, men også lærerne har reagert i denne situasjonen.
Hennes svar er perfekt.

Det skal sies at vi ikke tror vold løser noen problemer, men i denne vanskelige situasjonen kan vi forstå datterens reaksjon.
Vi kan bare håpe at både gutten og skolen har lært en lekse av morens reaksjon.

(Moren jobber som sykepleier på et akuttmottak. Og alle samtaler må gå via sykehusets resepsjon)

Hele saken begynte med telefonsamtalen via resepsjonen:
Det her er (lærerens navn) fra skolen. Din datter har vært involvert i en konflikt på skolen, og det hadde vært best om du kunne ta en tur hit.

Moren (Jeg): «Er dette noe som kan vente til etter jobben på akuttmottaket. Jeg slutter om 2 timer.»

Læreren: «Din datter har slått en annen elev. Vi har forsøkt å ringe deg i 45 minutter. Dette er alvorlig, så det hadde vært best om du kommer med en gang»

Moren får tatt seg fri fra jobben, og drar til skolen. På lærerværelset sitter datteren, klasseforstanderen, en annen lærer (mann), rektoren, og en gutt med blodig nese og rødt ansikt.
Guttens foreldre er også tilstede.

Rektoren: «Så bra at du endelig kunne komme..»

Moren (Jeg): «Ja det er hektisk på akuttmottaket som dere kanskje vet, men fint at dere kunne vente.»

Rektoren anstrenger seg for ikke å se flau ut, og forteller hva som har skjedd. Gutten hadde forsøkt å kneppe opp datterens BH, og hennes reaksjon var å slå gutten i ansiktet 2 ganger. Dette til tross, det virket som om alle var mer sint på datteren enn gutten.

Moren (Jeg): «Oj, så nå vil dere vil dere vite om jeg kommer til å anmelde gutten for seksuell seksuell trakassering, og rette sak mot skolen som lar slikt skje i skoletiden?»

Alle i rommet blir helt tause, før de begynner å snakke i munnen på hverandre

Læreren: «Jeg trodde ikke det var så alvorlig..»

Klasseforstanderen: «Vi trenger ikke å overreagere her.»

Rektoren: «Jeg tror ikke du helt ser poenget her.»

Guttens mor begynne å gråte. Jeg snur meg mot min datter, og ber henne fortelle hva som virkelig skjedde.

Datteren: «Han begynte å pille på BH’en min, og forsøkte å ta den av. Jeg ba han om å stoppe, men han bare fortsatte, Jeg sa fra til læreren, men han sa at jeg bare skulle ignorere det, men han sluttet ikke. Han fikk løsnet BH’en, og da slo jeg han. Da sluttet han.»

Moren vender seg nå mot læreren.

Moren (Jeg): «Du lar han gjøre dette? Hvorfor stoppet du han ikke? Vil du at jeg skal ta deg på skrittet?»

Læreren: «Hva? Nei!»

Moren (Jeg): «Jasså, synes du det er upassende? Hvorfor går du ikke bort til (klasseforstanderen) og tar av henne BH’en nå med en gang. Se hvor morsomt hun synes det er. Eller ta av hennes (peker på guttens mor) BH? Eller min? Tror du kanskje dette er greit, bare fordi de er barn?»

Rektoren: «Med all respekt. Din datter slo faktisk en annen elev, slik at han begynte å blø..»

Moren (Jeg):»Nei, hun forsvarte seg mot seksuell trakassering fra en medelev. Se på de. Han er 1.80 lang, og veier sikkert 75 kilo. Hun er 1,55 og veier 43 kilo. Han er lengre, og neste dobbelt så stor. Hvor mange ganger skal hun la seg bli trakassert på denne måten? Dere ville aldri ha akseptert en slik oppførsel mot en lærer, eller en annen ansatt på skolen. Så hvorfor dere synes at det er greit at 15-åring skal utsettes for slike overgrep, fatter jeg ikke. Jeg kommer til å anmelde dette til politiet. Og om du, (moren vender seg mot gutten) prøver å ta på min datter igjen… Da skal jeg sørge for at du blir dømt for seksuell trakassering. Fatter du det?»

Jeg ble så rasende at jeg samlet sammen min datters saker, og forlot rommet sammen med henne. Senere anmeldte jeg alt til politiet og skoleinspektøren. Jeg ble lovet at hendelsen skulle etterforskes. Skoleinspektøren var like opprørt som jeg.

Slutten på historien, absurd som den er, var at MIN datter måtte bytte klasse for å slippe unna læreren og denne gutten.

Kilde: notalwaysright.com

0 Shares