Han reddet 669 barn fra nazistene, men han vet ikke at mange av dem sitter rundt ham.

Sir Nicholas Winton organiserte en redningsoperasjon i 1938 og 1939 som reddet livet til 669 jødiske barn fra Tsjekkoslovakia. Takket være Winton ble barna smuglet vekk fra nazistene, og brakt i trygghet i Storbritannia.

Etter at krigen var over, var stille om denne heltedåden. Men i 1988 fant Wintons kone, Grete en notisbok som inneholdt navn og adresse på alle barna. Hun klarte ved hjelp av den å komme i kontakt med 80 av disse menneskene.

Senere samme år, fikk folk vite om Wintons innsats gjennom BBC-programmet «That’s Life». Med Winton som tilskuer i salen, ble notisboken hans presentert og historien om redningsaksjonen gjort kjent.

Programlederen spør om det er noen som har blitt reddet av Winton som er tilstede i lokalet i dag, og om de kan reise seg opp. Da reiser en mengde mennesker seg opp og alle sitter i nærheten av Winton.

Se det rørende klippet her:

0 Shares