Mannen med Alzheimers skrev dette brevet til sin kone Julia. Nå røres hele verden av hans fine ord.

En morgen våknet Julia og fant dette brevet på nattbordet, som hennes mann med Alzheimer hadde skrevet til henne.

Et vakkert og rørende brev som setter fokus på problemene og følelsene som oppstår når noen blir rammet av Alzheimers:

Til min kjæreste Julia.

Jeg skriver til deg mens du sover, i tilfelle jeg ikke skulle ligge ved din side når du våkner i morgen. I disse dager reiser jeg frem og tilbake, og hver gang bruker jeg mer og mer tid på den andre siden. Hvem vet, en dag er jeg redd jeg aldri vil komme tilbake.

I morgen forstår jeg kanskje ikke hva som skjer med meg. I morgen kan jeg kanskje ikke fortelle deg hvordan jeg verdsetter, beundrer og liker din ærlighet og din innsats for å gjøre meg glad, til tross for alt som skjer.

I morgen vet jeg kanskje ikke om hva du gjør for meg når du setter opp lapper på hver dør, så jeg ikke blander kjøkkenet med toalettet. Eller når du må holde igjen latteren når jeg tar på meg sko uten å ha på meg sokker, og når du insisterer på å holde samtalen gående selv om jeg stadig går meg vill i mine meninger.

Når du rolig går frem til meg og hvisker navnet på barnebarna våre i øret mitt. Når du rolig takler mine sinneutbrudd, som er et resultat av at jeg har mistet kontrollen i mitt eget liv.

Jeg vil si takk for alt dette, og for så mye annet, for plutselig klarer jeg ikke lenger å si takk. Og i morgen, Julia, kan det hende jeg ikke klarer å si det, så jeg sier det nå, Jeg elsker deg.

Din for alltid, T.A.M.P.R»

 


Brev 2 

 

Den håndskrevne brevet ble skrevet av den spanske journalisten Jésus Espada for en litterær konkurranse – som han vant.

0 Shares