Martin lå i koma i tolv år, og det han forteller når han våkner er nesten ikke til å fatte.

Martin Pistorius fra Sør-Afrika var en frisk gutt inntil han var 12 år gammel, men dag han kom hjem fra skolen følte han seg syk, kroppen ble svakere og han mistet kontrollen over musklene og evnen til å kommunisere, legene fortalte foreldrene at han ikke var bevisst, men det stemte ikke, han var våken, men ingen skjønte det. Han følte seg som et «spøkelse» som ingen brydde seg om.

Han overhørte mange samtaler og han hørte til og med at moren faktisk ønsket at gutten hennes skulle dø, hun ante ikke at han observerte og forsto det, hun er fryktelig lei seg for at hun kunne si noe sånt nå, men den gangen trodde hun det ikke var noe håp for gutten.

Etter at han våknet fra koma begynte han på skole og han begynte å trene, tok førerkort og giftet seg med joanna som er en venninne av søsteren hans.

Martin Pistorius lå i koma i 12 år, nå kjører han bil.
Martin Pistorius lå i koma i 12 år, nå kjører han bil.

Nå har han skrevet en bok som han har kalt Ghost Boy hvor han beskriver sitt liv hvor han var fanget i sin egen kropp og sitt eget hode i 12 år. På norsk heter boka » Da jeg var usynlig» og er Bokanmeldelse fra VG om den.

Martin fant lykken, og giftet seg med sin Joanna.
Martin fant lykken, og giftet seg med sin Joanna.

Se det gripende historien i videoen her:

0 Shares