Alarmsentralen tror at hunden har ringt nødnummeret ved en feil , men når de kommer for å undersøke forstår de hva som har skjedd!

Hunder er ikke alltid bare kjæledyr. De er kloke nok til å hjelpe oss i mange situasjoner, som for eksempel servicehunder. Mange hunder hjelper mennesker med funksjonshemninger med å takle hverdagen.

 

 

En av dem er Maria Colon, som er blind og hun har en servicehund som heter Yolanda.

Yolanda er alltid ved hennes side, uansett hvor hun går, og sover alltid ved siden av sengen hennes om natten. Men en natt ble hun bli vekket av sin kjære hund.

Det som startet med en vanlig fredag kveld, skulle bli forandret til noe helt annet, da Maria våknet av Yolanda lå og knurret.

 

 

Fra underetasjen hørte Maria stemmene fra to menn – og hun skjønte umiddelbart at det var et innbrudd.

Yolanda gikk ut av soverommet, lukket døren etter seg og fortsatte å gå ned. En om gangen kunne Golden Retriever jage de to innbruddstyvene, som heldigvis ikke hadde rukket å stjele noe. Men faren var ikke over…

Før tyvene hadde forsvunnet ut av huset, takket være Yolanda, hadde de satt på komfyren. Maria kjente at gassen spredte seg i huset, og sammen med Yolanda hun
seg til telefonen og ringte til politiet.

«Jeg kan ikke puste» –  skrek Maria. Men til hennes store overraskelse var politiet allerede ved døren. Hvordan kunne det ha seg?

Det viste seg at Maria hadde installert en telefon, spesielt designet for personer med servicehunder. Ved å trykke på en knapp, meldte Yolanda om faren , noe som gjorde at politiet skyndtet seg til huset

«For andre er hun kanskje en helt. Men for meg er hun en engel, forteller Maria til NBC.

 

Takket være Yolandas hurtige tiltak mot tyvene, kunne politiet straks arrestere en mann dømt for innbrudd. Alt takk til den fantastiske helten – hunden Yolandas hurtige og smarte handling.

 

0 Shares