Amatørfotografen oppdager at andemor har mange unger på slep, og teller hele 76 stykker!

En and i Minnesota har gått viral etter at hun ble sett svømmende med utrolige 76 andunger på slep.


Bildekilde: Brent Cizek/Twitter

Anden med de mange ungene ble oppdaget av amatør dyrelivsfotograf Brent Cizek på Lake Bemidji i Minnesota. «Jeg så et par andre ender som hvilte på stranden, mens en andemor som hadde hendene fulle med en gjeng unger på 50 +,» skrev han på Twitter.

Da han kom tilbake til sjøen for å sjekke anden, som han kalte «Mama Merganser», la han merke til at hun hadde enda flere andunger.

«MAMA MERGANSER! Jeg fant igjen den nå berømte andemoren som har adoptert av over 76 babyer! » forteller han.

National Audubon Society, en ideell miljøorganisasjon, forklarer at denne typen ender vanligvis legger 8 til 13 egg om gangen, og de vil ofte legge eggene sine i andre hunnfuglers reir. De gjør dette for å øke sitt avkoms sjanse for overlevelse.

De sa at det som er har skjedd er at hun har adoptert andunger fra uerfarne unge mødre eller plukket opp fortapte andunger underveis fordi voksne ender ikke vet hvilke unger som er deres egne. Ungene er heller ikke i stand til å skille mellom de voksne fuglene.

Fotografen har returnert flere ganger til sjøen og bemerket at ungene vokser raskt opp.

«Tilbrakte en annen morgen med endene. De vokser så fort. De tør å begi seg lenger og lenger ut på egenhånd, men så snart «Mama Merganser» er på vei et sted, følger de alle sammen raskt etter.» forteller han.

Han regner med at andemoren vil ta seg av ungene et par uker til, før de greier seg på egenhånd.

Del gjerne denne historien om den fantastiske andemoren vennene dine.

0 Shares