Fem viktige grunner til at dagens barneoppdragelse er i krise – det er ikke barnas feil men vår!

Britiske Emma Jenner som er en profesjonell «barnepike»  kjent for reality-serien «Take Home Nanny» delte fem av de viktigste grunnene til at dagens foreldre kan mislykkes med å oppdra sine barn i Huffington Post.

Jenner, som også er en barnebokforfatter, sier at å oppdra barn i dag går i feil retning, beskriver hun det faktisk som en alvorlig krise.

1. Foreldre tillater barn å kontrollere dem:

Du sitter ved frokostbordet og du har fylt opp den rosa koppen. Barnet sier det vil heller ha den blå koppen. Foreldrene gir barnet den blå koppen fordi de frykter et raserianfall.

Ifølge Jenner er dette absolutt feil måte å håndtere denne situasjonen. Hvorfor er foreldrene så redd for hva som skjer hvis de ikke bytter koppen? Det er DU som bestemmer i huset, ikke barnet.

Hvis barnet får raserianfall, la de bare få det. Men gå vekk fra situasjonen, slik at du ikke trenger å høre på det. Husk også det du lærer barnet hvis du gjør det – barnet vil innse at de får viljen sin av et anfall av raseri og så har du plutselig skapt et enda større problem for deg selv.

2. Still krav til barna dine:

Når et barn går amok og som fører til en scene – enten hjemme, på matbutikken eller på en restaurant – trekker mange foreldre på skuldrene og sier: «Det er sånn barn er»

Emma forklarer at barn er i stand til å gjøre mye mer enn foreldre tror. For eksempel respekt, manérer, generøsitet, daglig husarbeid og selvkontroll. Tror du ikke at barnet ditt kan rydde bordet etter seg hvis du spør ham / henne?

Barnet kan gjøre det. Foreldre bør heve forventningene de har til barna sine, på den måten vil de lære dem hvordan de skal oppføre seg ordentlig.

Den eneste grunnen til at barna ikke oppfører seg ordentlig, er at foreldrene ikke har lært dem hvordan de skal oppføre seg.

3. Du er alene om å oppdra dem – men det er din egen feil:

Jenner mener at i gamle dager var alt fra lærere til andre foreldre, til tilfeldige mennesker med på å gi barna klar beskjed når de oppførte seg dårlig.

Hun kaller det «bygda». Alle tok ansvar og hadde som mål å gjøre barna veloppdragne.

I dag er det dessverre nesten umulig for en lærer å irettesette eller si nei til et barn, fordi de fleste foreldre lett kan bli sinte på læreren. Faktisk er mange foreldre ikke engang interessert i å finne ut hva som faktisk skjedde som forårsaket denne typen reaksjon fra en overordnet. Hvis foreldrene oppfører seg som dette, sier du i prinsippet til barnet ditt at hvis det ikke oppfører seg, så vil verken du eller lærer gjøre noe for å stoppe barnet.

Jenners råd er å rose foreldre som setter grenser, og lytte til tilbakemeldinger fra læreren før du stormer ut av rommet. Mange har blitt for følsomme.

4. Få kontroll over snarveier for barnepass:

Ja, det er bra at dagens barn har tilgang til alle slags elektronikk som kan gjøre barnepass lettere,eller som gir barna noe å gjøre mens de venter. Men det er for enkelt å bli helt avhengig av at barna har noe å som underholder dem kontinuerlig, sier Jenner.

Tilgang til en iPad eller TV gjør det selvsagt lettere for både barn og foreldre. Problemet er bare at barnet ditt ikke lærer å tolerere at det blir kjedelig. Barna trenger å lære å underholde seg selv, og trenger å lære at noen ganger er det kjedelig. Slik er livet, dessverre. Og det er bedre at de lærer det som et barn, enn å oppdage det som en voksen.

Jenner mener derfor at du må lære barna dine dette, for eksempel ved å ikke gi iPad bare fordi du må vente 20 minutter på en restaurant. Barn må lære at ikke all mat er ferdig ved å kaste den i mikrobølgeovnen i tre minutter. Det beste er hvis de bidrar med å lage maten fra starten.

Babyer må lære at de ikke blir plukket opp og plassert i en hoppestol hver gang de er litt grinete. Småbarn må kunne lære at de ikke automatisk blir tatt opp av foreldrene hvis de sutrer.

Barn må lære at det er stor tilfredstillelse i det å gjøre noe selv, og at selv om snarveier til underholdning kan være en god ting, må man noen ganger lære å gjøre ting sakte også.

5. Foreldre setter alltid barnas behov først:

Barn må lære at det ikke alltid handler om dem og deres behov. Jenner bruker eksempler på at pappa slipper alt han har i hendene for å hjelpe barnet med den minste ting, eller at mødre står opp flere ganger i løpet av en natt for å se etter barnet. Mødre og og fredre glemmer ofte sine egne behov, fordi de fokuserer for mye på barna først.

Hun sier at det ikke er noe galt å gi etter for barns ønsker hvis de for eksempel vil ha noe å drikke, men det er heller ikke feil å fortelle barnet ditt at det må vente litt før de får det, og i mellomtiden må de underholde seg selv.

Jenner slutter sin krønike ved å påpeke at hvis foreldre ikke snart følger de punktene hun har listet opp, vil vi ende opp med å oppfostre bortskjemte barn. Barn som har lært å være egoistiske, utålmodige og uhøflige. Barn som er vant til å få alt de vil ha.

Det er ikke deres feil, men vår. Men hvis vi tar ansvar sammen, deler erfaringer, forventer litt mer, så vil det gjøre dem klare for verden.

0 Shares