Forskning fastslår at besteforeldre som passer barnebarna mye lever lenger!

Alle som har barnebarn vet hvor mye glede de gir oss og hvor mange fantastiske øyeblikk vi kan skape i sammen. Men det er en annen stor, og ikke minst ukjent fordel – nemlig at de som passer sine barnebarn regelmessig, også lever lenger.

En studie som nylig ble publisert av Edith Cowans universitet i Australia viser at beteforldre som passer barnebarna mye, lever opptil fem år lenger! Det skriver nyhetsmagasinet The Sydney Morning Herald (SMH).

Forskningen viser at omsorg for barnebarnene har større innvirkning på livet enn å leve sunt, aktivt og selvstendig.

«Vi har snakke med mange besteforeldre, de setter som regel stor pris på den lykken, tilfredsheten og stoltheten de føler ved å ta vare på sine barnebarn,» sier doktor Coall, en av forfatterne av studien (SMH).

I denne studien deltok i 516 tyskere, hvorav 80 oppgav at de regelmessig tok seg av sine barnebarn. Det viste seg at disse menneskene levde lenger enn de som ikke brukte regelmessig tid med barnebarna.

David Coall sier videre at mange nyere studier viser at det er en sammenheng mellom å hjelpe andre og egen helse og velvære. Å hjelpe sine barn med ulike gjøremål eller delta i prosjekter for veldedige formål, viser seg å ha den samme effekten.

I tillegg til det faktum at besteforeldre som tar seg av sine barnebarn også har en tendens til å ta vare på sin egen helse når det gjelder kosthold og mosjon, viser det seg følelsesmessige båndet en stor effekt på livslengden.

Kraften av kjærlighet og lykke skal man ikke undervurdere. Den kan gjøre underverker!

Besteforeldre er fantastiske og vil ofte gjerne hjelpe til med barnepass, og det får de igjen for!

Del gjerne denne fantastiske nyheten med familie og venner!

0 Shares