Forskning får venstrehendte til å juble – dere er best!

Nå er det bevist: venstrehendte er faktisk de smarteste .

Det fremgår av ny forskning som 2300 mennesker deltok i.

Et flertall av befolkningen er høyrehendt, det er anslått at ca. ti prosent av alle menn og åtte prosent av kvinnene er venstrehendt .

Og nå kommer det gode nyheter til mindretallet , skriver forskere fra de tre universiteter i Liverpool, Milano og Maastricht.

Du er smartere enn de som er høyrehendt – Det fastslås i studien «The Relationship between Handedness and Mathematics is Non-linear and is Moderated by Gender, Age, andType of Task» og ble publisert i Frontiers of Psychology.

Studien viser at mengden nerveceller som forbinder våre to hjernehalvdelene er større hos de som er venstrehendt, noe som betyr at hjernehalvdelene til venstrehendte samarbeider bedre,noe som resulterer i at venstrehendte har lettere for å lære ting.

 

 

Hvorfor det er slik vet ikke forskerne. Men en teori er at venstrehendte ofte bruker begge hender for å klare seg i en verden der høyrehendte har dominert i århundrer.

2300 elever i ulike aldre deltok i forskningen, der eksperimentet var at de skulle løse matematiske oppgaver. Alle måtte fylle ut skjemaer med den hånden de fortrakk.
I den enkleste oppgavene fikk høyre og venstrehendte omtrent de samme resultatene – men på en litt vanskeligere oppgavene ble forskjellen tydeligere de venstrehendte gjorde det best.

Men forskerne skrev også rapporten at man ikke skal dømme folk etter hvilken hånd de bruker – og at det ikke avgjør hvor intelligente de er – og det var godt å høre for oss høyrehendte det! 🙂
Forskning viser at venstrehendte ofte har kunstneriske talenter – Charles Chaplin, Michal Aniol, Leonardo da Vinci – og mange flere kjente kunstnere var venstrehendt .

Blant de musikalsk begavede de utgjør mer enn halvparten blant mange andre legendariske Jimi Hendrix

 

.

De mest kjente venstrehendte er blant annet Albert Einstein, Bill Gates, Neil Armstrong, Barack Obama, Napoleon og Jerzy Pilch.

Del gjerne dette med dine venstrehendte venner, og se hva de mener om dette!

0 Shares