Lurer du på hva kjæledyret ditt drømmer om? Her har du svaret!

Du har sikkert lurt på hva kjæledyret ditt drømmer om når den lager lyder og ruller seg rundt i søvne? Kanskje drømmer den om deg?

Menneskelig søvnforskning har vært forsket på siden tidenes morgen, da vi alltid har interessert oss for hva vi drømmer om, og ikke minst hva drømmene våre betyr.

Men hva med dyr? Drømmer de også, og i så fall minner drømmene deres om våre? Det spør People.com om.

Mange mennesker vil sikkert gjerne vite hva kjæledyrene deres drømmer om, og i den forbindelse er har det faktisk blitt utført et studie på Harvard Medical School, som har til formål å kaste lys over nettopp dette emnet, og spesielt for hunde-tilhengere er det interessante nyheter.

De fleste hundeeiere har sikkert allerede observert hvordan hunden deres bjeffer og ‘løper’ i søvne, men hunden din drømmer ikke bare om å gnage på kjøttbein og jakte etter katter. En av studiets forskere, Deirdre Barrett som er klinisk- og evolusjonær psykolog ved Harvard University, kan nemlig fortelle at på samme måte som vi mennesker fra tid til annen drømmer om våre kjæledyr, så er det stor sannsynlighet for at en hund også drømmer om eieren sin. Hun forklarer at man med sikkerhet vet at de fleste pattedyr har et søvnmønster som likner på vårt. Både dyr og mennesker beveger seg i løpet av natten inn i en dyp søvn, hvor hjernen er mye mindre aktiv. Deretter beveger vi oss inn i det søvnstadiet som kalles REM (Rapid Eye Movement ). Det er her drømmer forekommer for mennesker – og sannsynligvis også for dyr.

Vi mennesker drømmer oftest om de tingene som interesserer oss i løpet av dagen – dog mer visuelt og mindre logisk, og ifølge Deirdre Barrett er det ikke noen grunn til å tro at det forholder seg annerledes med dyr.

For ettersom hunder generelt er ekstremt tett knyttet til eieren sin, er det høyst sannsynlig at hunden din drømmer om ansiktet ditt, lukten din, og om å gjøre deg glad eller kanskje om å utfordre deg litt. 😉

0 Shares