Forskning viser at kvinner med store rumper er sunnere en de som ikke har det!

En ny studie viser at kvinner med litt ekstra vekt rumpe og hofter har en rekke fordeler når det gjelder det helsemessige.

Før var det ikke mange kvinner som seg et stort bakparti, men takket være de banebrytende kvinnene som Jennifer Lopez og Kardashian-søstrene har store rumper blitt en ettertraktet kropps-ideal.

Ny forskning viser imidlertid at det er andre fordeler med en stor rumpe enn menns beundrende blikk. Det skriver Independent.

Forskningen er utført ved University of Tubingen i Tyskland, og siden har studien blitt publisert i tidsskriftet Cell Metabolism.

Disse forskerne mener å ha funnet bevis for at kvinner med mer rumpe-fett enn gjennomsnittet har en rekke helse-messige fordeler fremfor kvinner som ikke har det.

Det er fordi de har mindre risiko for sykdommer som hjerteinfarkt, blodpropp og diabetes.

Samtidig slår forskerne fast at det er langt mer sunt å være «pæreformet» enn å være «epleformet».

Dette er fordi fettet som er lagret i den nedre del av kroppen, virker som et slags «propp» som hindrer ytterligere fett fra å bevege seg opp til viktige områder som hjertet og lungene.

Er en eple formet så lagres mer av fettet i den øvre delen av kroppen der det er fare for at det påvirker blodgjennomstrømningen, og forårsaker høyt kolesterol og diabetes.

Og det er ikke bare kvinner som er brede over baken kan glede seg over denne forskningen.

Det samme gjelder for menn med stor rumpe, selv om det er en klar tendens til at det er typisk kvinner som lagrer mest fett i regionen rundt hofter og rumpe.

Det understrekes imidlertid av forskerne bak den nye studien, at fordelene med en stor rumpe ikke gjelder for overvektige kvinner.

Dette er fordi fettlagrene rundt hofter og rumpe – også kjent som underhud-fett – faktisk er viktig for oss mennesker.

For mye fett vil alltid være usunt, men når det gjelder underhudfettet, så er det faktisk nødvendig fordi det bidrar til å holde oss varme og sørge for at vi kan absorbere næringsstoffer fra maten vi spiser.

Det er også underhudfett som gir deg litt ekstra vekt på hofte og rumpe mens annet fett legger seg i kroppen på en langt mer skadelig måte.

Så hvis du har stor rumpe og brede hofter, så er dette gode nyheter til deg! 🙂

0 Shares