Ikke stopp barna fra å spise busemennene sine – du bør til og med gjøre det selv!

Barn er nysgjerrige, det er ikke noe nytt. Heller ikke at de peller seg i nesa – og mange spiser busemennene etterpå.

Vi reagerer som regel i refleks som foreldre med å stoppe barnet fra både å pelle seg i nesa, og å og spise busene, men nå sier forskerne at foreldre bør oppmuntre barnet til å gjøre det – og kanskje til og med begynne å gjøre det selv.

Det har nå vist seg at snørr ikke bare en motbydelig biprodukt som produseres av kroppen, men at det også inneholder mange komponenter som et barn i vekst trenger..

En studie viser at snørr er en fantastisk kilde til gode bakterier, som hjelper både tennene og spyttet vårt til å danne en beskyttelse mot skadelige bakterier. Det skriver avisen Mirror .

 

Snørr inneholder noe som beskytter tennene fra karies. Denne oppdagelsen har ført til at forskere nå undersøker om det er mulig å produsere en syntetisk etterligning som kan brukes i tyggegummi og tannkrem i fremtiden

Med andre ord: I fremtiden, pusser vi kanskje tennene med «snørr-tannkrem».

Det er også ting som tyder på at snørr kan beskytte mot luftveisinfeksjoner, sår og  masse andre sykdommer.  Listen med  fordeler er lang!

Ifølge lungespesialisten Friedrich Bischinger er folk som peller nesa både sunnere og lykkeligere . Hans råd er rett og slett å fjerne tabuet mot nese-pilling, og i stedet oppmuntre til det.

– Å spise snørret er fin måte å styrke kroppens immunforsvar. Medisinsk, er det helt fornuftig og en helt naturlig ting å gjøre.

Selv om det anses både stygt og uhygienisk å pille seg i nesen, er det kanskje på tide å revurdere oppfatningen av denne «dårlige» vanen, eller hva mener du? 😉

0 Shares