Svenske Moha trosser alle fordommene og stiller opp som undertøysmodell.

Svenske Moha Frikraft ble født i 1989 med cerebral parese. I 2014 fikk hun også diagnosen ADHD og autisme.

For en stund siden bestemte hun seg for å debutere som en modell for fotograf Tomas Gunnarssons prosjekt «”Normkritiska underklädes- och anatomifoton” » for Wikimedia Sverige for å bevise at alle kan være en modell, uansett hvordan de ser ut eller hvem de er.

Målet med prosjektet var å reflektere over menneskelig mangfold, og publisere bildene i Wikipedia. Prosjektet kalles for folk som er ikke-hvite, transpersoner eller synlige funksjonshemminger.

– Jeg brenner som for mangfoldet og ulikhetene og for å skape en ny trend, at alle kan være modeller, ble valgt til dette, skriver Moha på bloggen sin.

Jeg  tvilte aldri på om jeg ville stille opp på dette,  sier hun i et intervju med Expressen.

– Jeg tror det er bra å vise forskjellige kropper og utvikle modeller som er annerledes – det er på tide. Folk flest ser ikke ut som vanlige modeller. Jeg tror det er bra å vise at alle kan være modeller, og at kropper er unike og vakre som de er. Jeg ønsker å være et forbilde og vise at jeg finnes.

0 Shares