Greg har funnet en bestevenn i hjemløse Amy, her får vi en videohilsen fra dem!

Det enkleste er å bare velge å ikke se når mennesker rundt oss trenger vår hjelp eller har det dårlig. Det kan være våre kolleger, familie eller en fullstendig fremmed på gaten. Til tross for at det kanskje bare trengs så lite som et smil, et vennlig ord, eller en kanskje en lunsj.

Hver tirsdag treffes vi på gatehjørnet der hun sitter. Ikke en eneste gang har hun bedt meg om penger, hun ler alltid og sier: «God morgen sir, ha en fin dag!» Sier Greg.

Jeg har alltid dress på jobben og stoppes ofte på gaten av personer som spør meg om penger. Amy Joe har alltid bare vært veldig trivelig og på grunn av hennes herlige personlighet ble vi venner og spiser lunsj sammen hver tirsdag.

Vi bruker rundt en time sammen og jeg lærer meg så mye av dette positive mennesket. Forrige uke fortalt hun meg noe som gjorde meg trist. Hun kan ikke lese.

Amy Joe røyker ikke, drikker ikke og bruker ikke dop. Hun aldri hatt noen i sitt liv som har lært henne å lese. Hun fortalte meg hvor vanskelig det er å finne en jobb når man ikke kan lese. Alle pengene hun klarer å samle sammen bruker hun til å låne bøker for å lære seg å lese. Hun prioriterer det framfor mat. Det sjokkerte meg! Bare tanken på å legge penger på bøker i stedet for mat fikk meg til å innse hvor lykkelig heldig jeg har som har en fantastisk familie som støttet meg i alt jeg valgte å gjøre. Amy Joe har ingen.

Nå spiser vi to ikke bare lunsj sammen, jeg lærer henne også å lese. Hver dag tar jeg med en bok vi leser sammen under lunsjen og som hun siden trener på å lese under hele uken.
Jeg skriver ikke dette her for at dere skal synes synd på Amy Joe eller hylle meg for å gjøre noe for de som ikke har det like godt stelt som meg. Jeg skriver det her for at det kanskje kan inspirere andre å hjelpe et annet menneske. Det finnes mange som Amy Joe som behøver hjelp som ikke er sultne eller hjemløse. Det kan være noen i din familie eller blant dine venner. Å hjelpe andre i blant er bare å si hei og smile mot våre medmennesker. Jeg er privilegert nok til å tjene nok penger slik at jeg kan hjelpe Amy Joe, og det kommer jeg til å fortsette med, sier Greg.

Hver uke spiser Greg Smith lunsj med Amy. Amy er hjemløs. Å treffes en gang i uken gir dem begge utrolig mye. Han valgte å dele historien på Facebook og siden da har den fått tusenvis av mennesker verden rundt til å dele historien videre.

Vi burde alle lære av denne historien og bruke litt av vår tid på en som virkelig trenger litt oppmuntring i hverdagen.

Kilde ABC News

0 Shares