Start dagen med å drikke vann, det gjør underverker med kroppen din. Her ser du 9 grunner til hvorfor.

Å drikke mye vann er en velkjent helsetriks. Men det du kanskje ikke vet, er at det er spesielt viktig er å starte dagen med et glass vann. I mange deler av verden, har dette nesten blitt en del av kulturen fordi den gjør fantastiske ting for kroppen din. Her ser du hvorfor.

 

 

1. Renser kroppen

I løpet av natten renser kroppen organene, og drikker du vann på tom mage om morgningen vil du hjelpe kroppen med å kvitte seg med avfallsstoffer. Slik gir du altså kroppen din en frisk start på dagen din!

2. Godt for huden

Om du er dehydrert kan det bidra til rynker og større porer i huden. En undersøkelse viser at dersom man drikker 0,5 liter vann på tom mage, øker blodsirkulasjonen og gir huden glans og gjør den mer elastisk.

3. Fremmer sunt vekttap

På fastende mage, vil vannet begynne fordøyelsesprosessen som hjelper deg til å føle mindre sult i løpet av dagen. Vann fyller også opp magen til en viss grad, så trangen etter søtsaker vil også reduseres.

4. Gir skinnende og sunt hår

Ved å drikke vann gir du næring til håret ditt – fra innsiden og ut. Vann utgjør faktisk nesten 1/4 av vekten i et hårstrå!

5. Hindrer nyrestein og urinveisinfeksjon

Hvis du drikker vann på tom mage tar du bort noe av magesyren som kan lede til nyrestein

6. Mot halsbrann

Når du drikker vann skylder du ned magesyre som kan ha kommet opp i halsen, og gir en rask lindring av halsbrann.

7. Forbedrer fordøyelsen

Studier viser at fordøyelsen er forbedret med mer enn 20% av å drikke vann på tom mage.

8. Forbyggende mot forkjølelse

Slimhinner i munn, hals og nese trenger vann for å ikke tørke ut. Slimhinnene spiller en viktig rolle for å beskytte deg mot virus og bakterier.

9. Holder hjernen i toppform

En vanlig årsak til å føle seg trøtt og slapp er væskemangel. Det kan føre til dårligere konsentrasjon, reaksjonstid og koordinasjon. Kjenner du deg slapp og ukonsentrert, så drikk et glass vann – det er stor sjanse for at det hjelper.

Jeg visste ikke at et glass vann om morgningen kunne ha så mange helsefordeler – Visste du det?

Del gjerne dette med dine venner!