Faren sender sønnene til presten for at de skal lære å oppføre seg – men det som skjer da?…. 😅

Anders var alenepappa for to gutter på åtte og ti, som stadig satte grå hår i hodet på ham. De gjorde ugagn støtt og stadig, og når det ble knust ruter, sprengt postkasser eller punktert bildekk, var som regel sønnene hans innblandet.

Så fikk han høre at den nye presten var ekspert på å skremme gudfryktighet og lydighet i ulydige unger. Han hadde ingenting å tape så han sendte guttene ned til kirken. Presten ba om å få treffe guttene hver for seg. Åtteåringen ble sendt inn i sakristiet for å møte han først. Presten satte seg ansikt til ansikt med gutten og spurte:

Vet du hvor Gud befinner seg? Gutten svarte ikke, så presten gjentok i en strengere stemme: – Vet du hvor Gud befinner seg? Gutten var like taus. Presten reiste seg, lente seg frem og brølte: – Vet du hvor Gud befinner seg? Gutten ble livredd, styrtet ut av sakristiet og pilte hjem. Hans bror fulgte han hakk i hæl. De løp inn i huset og stengte seg inn i skapet. Omsider spør storebror: hva skjedde?

– Denne gangen sitter vi virkelig i saksa, svarer lillebroren. Gud er forsvunnet, og de tror at det er vi som står bak! 😅

0 Shares