Da moren til tenåringen nesten døde av brystkreft, fant han opp en BH som kan redde millioner.

Når Julian Rois Cantu var 13 år gammel, ble moren diagnostisert med brystkreft for andre gang. Moren kjempet kreft i flere år, og måtte til slutt fjerne begge brystene.
– Hun ble diagnostisert for sent. Min mor mistet både brystene og nesten livet, sier Julian.

Julian innså at millioner av kvinner rundt om i verden trenger en bedre måte å oppdage brystkreft på et tidlig stadium. Selv om kvinner oppfordres til å regelmessig undersøke brystene sine, kan endringer noen ganger være så små at de ikke er merkbar. Derfor bestemte den meksikanske tenåring for å finne opp en BH som kan redde millioner av liv.

BHen EVA inneholder 200 sensorer er designet for å oppdage tidlige tegn på brystkreft. Tanken er at BH skal brukes mellom 60-90 minutter per uke, og la sensorene samle inn informasjon om brystene dine. BHen registrerer tekstur, farge, temperatur og blodstrøm informasjonen blir så sendt til telefonen eller datamaskinen via Bluetooth. Ved å samle data over en periode, kan transportøren oppdage usunne endringer i brystene dine raskere.

Julian var bare 17 år gammel da han startet selskapet sitt: Higia Technologies.
Hans mål er å redde så mange liv som mulig, og oppdage brystkreft med ny teknologi.

I dag Julian er 18 år gammel, og Higia Technologies fortsetter å vokse. Nylig har selskapet vunnet en pris på Global Student Entrepreneurship Awards, og forhåpentligvis vil Julians oppfinnelse kunne redde mange liv i fremtiden.

I videoen under forteller Julian om oppfinnelsen sin på spansk, men det er tekstet på engelsk:

0 Shares