En ny banebrytende studie viser at hunder faktisk forstår hva vi sier.

Studien involverte 13 forskjellige hunder som skulle sitte i en enhet som overvåker hjernens aktivitet mens eiere snakket til dem. De vekslet mellom å bruke gode ord og nøytrale ord, og sier begge både i positivt og nøytralt tonefall.

Deres resultater viste at hundene bruker ulike deler av hjernen for å høre de ulike tonene i stemmen.

Da de hørte ordene som ble sagt i en positiv tone, ble hjernen klar over at de ble rost. Men når ordene ble uttalt i en nøytral tone, hadde hundene problemer med å forstå om de ble rost eller ikke.

Ikke bare det, men resultatene viser at mennesker og hunder bruker de samme delene av hjernen til å oppfatte språket, noe som betyr at vi har en tettere kommunikasjon enn tidligere antatt.

Selv om dette ikke nødvendigvis beviser at de forstår de enkelte ordene vi sier, så betyr det at de forstår ord og uttrykk som de har hørt før.

De gjenkjenner ord, toner og kroppsspråk som du bruker om og om igjen til dem, noe som er grunnen til at de kan trenes til for eksempel å «sitte» eller «stå» når du sier et bestemt ord eller lager en viss bevegelse.

«Så hunder forstår ikke bare hva vi sier og hvordan vi sier det, men de kan også kombinere de to, og gjøre seg opp en mening om hva vi mener. Dette er svært likt det den menneskelige hjernen gjør.»

Det er fremdeles mye å lære når det kommer til hundehjerner, men dette studiet synes å bevise at hvordan vi snakker med våre kjæledyr definitivt påvirker dem, uavhengig av om de faktisk gjenkjenner ord!

Se studien av hundene her:

0 Shares