Hva er ditt inntrykk av en fremmed som forsyner seg av din mat? Hva om situasjonen blir snudd på hodet?

Forestill deg at du sitter på en benk og kjenner du deg litt sulten. Du har en pakke kjeks i posen din og gleder deg til å nyte dem. Det sitter også en ukjent mann der på samme benken. Du strekker deg ned i posen og henter ut pakken med kjeks.

Mens du gjør dette merker du at mannen ved siden av deg begynner å stirre intenst på deg. Han stirrer mens du åpner esken og øynene hans følger hånden din som tar ut to kjeks og putter de i munnen. Så strekker han ut hånda, tar en kjeks fra esken din og putter den i munnen! Du blir mer enn bare litt overrasket av dette! Faktisk er du helt tom for ord. Ikke bare tar han en kjeks, men han alternerer med deg! For hver kjeks du tar, så tar han også en.

Hva er ditt umiddelbare inntrykk av denne fyren? Gal? Grådig? Han har jaggu frekkhetens nådegave! Kan du forestille deg ordene du ville bruke for å beskrive denne mannen til dine kollegaer når du treffer dem senere på dagen?

Enn så lenge fortsetter dere begge å spise kjeksene til det bare er en igjen. Til din overraskelse, rekker mannen ut hånda og tar den. Men så gjør han noe uventet. Han knekker kjeksen i to, og gir deg halvparten. Når han har spist opp sin halvpart reiser han seg, og så – uten å si et ord, forlater han stedet.

Du tenker for deg selv «Skjedde dette virkelig?» Du blir sittende der målløs og kjenner at du fortsatt er sulten. Så du går tilbake til kiosken og kjøper en ny pakke med kjeks. Du går tilbake til plassen din, setter deg ned og begynner å åpne din nye kjekspakke. Mens du gjør dette kikker du tilfeldigvis ned i posen din. Der oppdager du til din store forbauselse den første esken med kjeks – fortsatt uåpnet.

Først da innser du at du hadde gått i den fremmede mannens pose og hentet ut hans kjeks ved en feiltakelse!

Hva synes du om mannen nå? Generøs ? Tolerant? Du har nettopp opplevd at situasjonen ble snudd på hodet. Du ser ting fra en ny synsvinkel.

Vær åpen for at ting ikke alltid er som de ser ut til ved første øyekast. 🙂

0 Shares