Barn som hjelper til med husarbeidet blir mer fremgangsrike i livet!

Gå ut med søppel, ta et runde med støvsugeren eller pusse sølvtøyet. Forskning fra Harvard University viser at du bare gjør barnet ditt en tjeneste hvis de hjelper til hjemme.

Det er ikke mange barn som hopper av glede hvis du ber dem om å hjelpe med oppvasken eller rydde og vaske mer enn sitt eget rom. Men sier forskeren og forfatteren Julie Lythcott-Haims sier at barn som gjør husarbeid rett og slett bli mer vellykkede.

 

 

«Ved å la barna hjelpe til hjemme, innser de at de må jobbe for at ting skal bli gjort. Hvis barn ikke rydder, betyr det som regel at noen andre gjør det for dem. Dette betyr at de både slipper å arbeide selv, og at de ikke lærer at alle skal jobbe for å bidra til forbedring, sier hun til The New York Times.

Julie Lythcott-Haim – hvis forskning er tatt fra en studie ved Harvard University – mener også at barn som vokser opp med å jobbe, vil bli bedre medarbeidere. Dels fordi de har lært seg å samarbeide – men også fordi de vil vise mer empati mot andre og samtidig kunne jobbe mer selvstendig.

Så slutt med å ha en dårlig samvittighet fordi du ber barna om å hjelpe til i hjemmet, du gjør både dem og deg en tjeneste!

0 Shares